Završena prva faza sanacije puta “Šupljak – Male pijace”.

“Lokalni put br. 5” je deonica između naselja “Šupljak” i “Male pijace” i najkraća je drumska relacija između Subotice i Kanjiže, a koristi se i za saobraćaj u naselja severnog Banata te stoga predstavlja frekventnu saobraćajnicu koja je nažalost, zbog svog trenutnog stanja i njene širine, popriličan problem za sve one koji je koriste, najviše za meštane i poljoprivrednike.

Zbog toga je grad Subotica investirao u projekat sanacije i rekonstrukcije ove saobraćajnice koji će se odvijati u dve faze. Prva faza, vrednosti 11,8 miliona dinara, završena je i predstavljala izradu projektne dokumentacije i proširenja i popravku puta posipanjem struganog asfalta sa obe strane u dužini od skoro 2 kilometra, kako bi mimoilaženje automobila bilo olakšano. Završetak radova prve faze pregledali su juče, 17. januara Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotica i Robert Fejstamer, predsednikom opštine Kanjiža. Druga faza predstavlja proširenje ovog lokalnog puta u regionalni, asfaltni put sa dve trake a za potrebna sredstva, po rečima Pastora, Grad će uskoro aplicirati kod Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodina.

Obnova “Lokalnog puta br. 5” neće biti jedina investicija u MZ “Šupljak” jer, po rečima predsednika Skupštine grada Subotica, ove godine počinje i gradnja gasne mreže dužine 14 km, u vrednosti od 25 miliona dinara, kao i renoviranje „Kostolanji kuće“, odnosno njena adaptacija u iznosu od 10,2 miliona dinara kako bi se obezbedio prostor za rad lokalnih udruženja.

Foto: dr. Pastor Balint/facebook

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio