Gradonačelnik Subotice primio delegaciju RK Spartak, Sportskog saveza Srbije i Subotice

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić primio je juče 02. februara, u svom kabinetu, delegaciju Rvačkog kluba Spartak, Sportskog saveza Srbije i Sportskog saveza Subotice, kako bi još jednom čestitao na sjajnim uspesima takmičarima Rvačkog kluba Spartak, pre svega Aliju Arsalanu, rvaču Spartaka i reprezentativcu Srbije.

Beograd i Rvački savez Srbije bili su, od 10. do 18. septembra 2022. godine, domaćin Svetskog prvenstva u rvanju, a uz čestitke za perfektnu organizaciju stigle su čestitke i za sjajne rezultate.

Reprezentativci Srbije osvojili su četiri titule svetskog prvaka, s tim da su se u ovoj elitnoj grupi posebno isticali rvači Spartaka koji su osvojili dva zlatna odličja. Zlatnu medalju u kategoriji do 72 kg osvojio je Ali Arsalan, dok je u kategoriji do 63 kg najbolji bio Sebastijan Nađ koga je, podsetićemo, gradonačelnik Bakić primio neposredno nakon Svetskog prvenstva u Beogradu. Nađ je, nedavno, proglašen i za najboljeg seniora u tradicionalnom izboru „Sportista godine Subotice“. Dvadesetsedmogodišnji Ali Arsalan je rođen u Iranu. Član je Spartaka od 2022. godine, osvojeno svetsko zlato u dresu reprezentacije Srbije najavio je osvojanjem bronzane medalje na Prvenstvu Evrope održanom u Budimpešti, u aprilu prošle godine. U dresu Spartaka bio je pojedinačni prvak Srbije. Bio je, takođe, i deo ekipe koja je osvojila vicešampionsku titulu u Prvoj ligi Srbije.

U delegaciji sa kojom se sastao gradonačelnik Stevan Bakić, pored Arsalana, bili su i predsednik Sportskog saveza Srbije, svetski prvak i olimpijski pobednik u rvanju, Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Subotice, evropski i svetski prvak u rvanju, Sreten Damnjanović, i predsednik Rvačkog kluba Spartak, Damir Šabić.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio