Premijera komedije „Greta, stranica 89“ u petak 24. februara

Treća premijera drame na srpskom jeziku biće komedija “Greta, stranica 89“ u režiji Olivere Đorđević. Premijera je zakazana za petak, 24. februar sa početkom u 19 časova i 30 minuta.

Predstava će odgovoriti na sva pitanja o kojima mi stalno slušamo, kako vi naučite sav taj tekst, šta radi reditelj, čemu služi sufler, kako se tako brzo presvučete, jesu li glumica i reditelj u vezi… Sve što ste hteli da znate o radu u pozorištu a nista imali koga da pitate, odgovoriće vam Suzana Vuković i Miloš  Stanković u duo drami koju je, po motivima istoimene drame Luca Hibnera adaptirala i režirala Olja Đorđević – poručuje Jelena Mihajlović, direktorka Drame na srpskom jeziku u Narodnom pozorištu Subotica.

Autorski tim radio je celu predstavu, kompozitor predstave je Pavle Zvekić, scenografiju je radila Marija Kalabić, kostimograf je Marko Marosiuk, a glumci Suzana Vuković i Miloš Stanković igraju sve likove ove urnebesne komedije.

Predstava je putovanje kroz zajednička sećanja i iskustva, ono o čemu ljudi pričaju kada sednu u kafanu posle predstave, razne anegdote koje koliko god da deluju smešne i preuveličane, sigurno su se desile u jednom trenutku. – kaže Olivera Đorđević, rediteljka predstave, uz dodatak da će ovaj komad biti omaž pozorištu, ali i najplemenitija vrsta smeha koja nastaje kada se poništi sujeta i kada smo u stanju da se smejemo sami sebi.

Na najave da nas do kraja godine očekuje otvaranje nove zgrade pozorišta u Subotici, direktorka drame na srpskom jeziku Jelena Mihajlović poručuje:

Od nove zgrade pozorišta pre svega mi mnogo očekujemo, isčekujemo novu tehniku i uslove koje ćemo imati. Uveliko se radi na tome šta ćemo i na koji način ćemo i sa kim ćemo sve sarađivati, nova zgrada će doneti i nove programe koji će biti produkciono zahtevniji.

 

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio