Sutra je po rasporedu druga ovogodišnja sednice Skupštine grada Subotica

Odbornici lokalnog parlamenta zasedaće sutra 02. februara na ovogodišnjoj drugoj, a inače 32. redovnoj sednici Skupštine grada Subotica, a na dnevnom redu naći će se 16 tačaka.

Usvojiće se ovogodišnji Lokalni akcioni plan zapošljavanja po kojem lokalna samouprava obezbeđuje ukupno 10 miliona dinara, a pored toga Nacionalna služba za zapošljavanje će isto tako obezbediti sredstva za ostvarenje ovog cilja. Izdvojena sredstva namenjena su u tri svrhe, za zapošljavanje teško zapošljivih kategorija stanovništva, za samozapošljavanje i zapošljavanje u okviru javnih radova. – izjavio je predsednik Skupštine grada Subotica, Balint Pastor uz dodadatak da će se, zahvaljujući ovom programu, obezbediti radno mesto za 61. sugrađanina.

Odbornici Skupštine grada Subotica takođe će razmatrati i donošenje programa korišćenja sredstava budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine za tekuću godinu.

Program ima raznih namena, aktivnosti upravljanja zaštitom životne sredine, monitoringa, zaštite prirode, upravljanje ostalim vrstama otpada, rad Regionalne deponije kao i nabavka tipskih posuda za odlaganje otpada. Za sve ove ciljeve u budžetskom Fondu za zastitu žibotne sredine obezbediće se 178,2 miliona dinara što je više od prošlogodišnjeg iznosa, koji je bio 147,8 miliona dinara. – istakao je Pastor.

Pored toga, usvojiće se i izveštaji i finansijski planovi gradskih fondova i fondacija.

Na prvoj sednici ove godine usvojili smo programe poslovanja Javnih i Javno komunalnih preduzeća kao i Društava sa ograničenom odgovornošću čiji je osnivač Grad Subotica, a na ovoj sednici ćemo učiniti nešto slično u vezi Fondova čiji je osnivač takođe Grad Subotica. Ova planove, prošle godine usvojili smo na martovskoj sednici, a ove godine usvajamo ih mesec dana ranije. – rekao je predsednik Skupštine grada Subotica Balint Pastor.

Na temu donošenja Odluke o izradi Plana detaljne regulacije solarne elektrane snage 9999 kw sa trasom priključnog kablovskog voda i multimodnog voda na teritoriji Grada Subotica, Pastor je istakao da je u toku prošle godine, na oktobarskoj sednici, donesen Plan detaljne regulacije solarne električne energije, a sada se stvaraju uslovi za realizaciju potrebne saobraćajne i tehničke infrastrukture, odnosno dolazi do dopune tog plana. Po rečima predsednika lokalnog parlamenta, reč je o prostoru od okvirno 23 ha, na lokaciji pored bivše fabrike Azotara.

Pred odbornicima će se naći i donošenje Odluke o izradi Izmene i dopune plana detaljne regulacije za deo prostora istočno od Majšanskog mosta do bivšeg kompleksa livnice a zapadno od Majšanskog mosta do Ulica Arsenija Čarnojevića i Aleje Maršala Tita a razmatraće se i donošenje Odluke o osnivanju Apotekarske ustanove Subotica.

Predsednik skupštine grada Subotica Balint Pastor najavio je da će sutrašnjom 32. sednicom predsedavati njegov zamenik, Nebojša Crnogorac.

U Narodnoj skupštini Republike Srbije sutra će biti rasprava o izveštaju o pregovorima u vezi Kosova i Metohije i mislim da mi je, kao Narodnom poslaniku, mesto u Narodnoj skupštini – zaključio je Pastor.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio