Takmičenje za studente, programere i ekonomiste „Bizkod“ 18. i 19. marta u Subotici

“BizKod” je takmičenje za studente, programere i ekonomiste, koji se školuju na Visoko tehničkoj školi strukovnih studija ili na Ekonomskom fakultetu u Subotici, a koje se po sedmi put, u organizaciji “Inspira grupe”, održava 18. i 19. marta gde im se pruža sjajna prilika da testiraju svoju primenu znanja u praktične svrhe.

Želimo da studentima damo jedno nezaboravno iskustvo gde u ekstremnim okolnostima testiraju svoje granice, timski rad i organizacione sposobnosti u cilju praktične primene znanja koje su stekli tokom obrazovanja. – kaže Tanja Ivkić, direktor za ljudske resurse i korporativne komunikacije „Inspira grupe“.

Učešćem na takmičenju, studentima se pruža mogućnost da ojačaju poverenje u svoje sposobnosti, da testiraju svoje granice, upoznaju nove ljude i steknu nova znanja i ideje.

Nama je jako važno da upoznaju našu kulturu, naše kolege i prostorije kako bismo mogli da vidimo potencijalne talente koji bi mogli da rade sa nama. – poručuje Ivkić uz napomenu da u ovom momentu 20 članova koji rade u „Inspira grupi“ stekli su tu mogućnost upravo preko „BizKod“ takmičenja.

Zbog velikog interesovanja za učešćem, organizatori sprovode selekciju jer je broj mesta za prijavu ograničen.

Ove godine smo se odlučili na to da selekcija bude u vidu motivacije, šta je to što motiviše studente da se prijave za „BizKod“. Neki okviran broj koji bi želeli je 10 timova, i sa biz i sa kod strane. – kaže Nora Neškov, projektni menadžer „Inspira grupe“ uz dodatak da prijave traju do ponoći, 26. februara.

Takmičenje traje 24 sata. Zadatak je realan biznis problem gde se od „biz“ dela očekuje neki biznis plan ili rešenje u vidu prezentacija, a dobija se i od 5 do 10 pitanja na koja oni treba da odgovore. Od „kod“ dela očekujemo rešenje u vidu sajta ili aplikacije. – objašnjava Neškov i dodaje da pobednike bira žira sastavljen od članova „Insipra grupe“ i profesora Visoko tehničke škole strukovnih studija i Ekonomskog fakulteta u Subotici.

Takmičenje je bilo inspiracija da se uvedu neke nove metode učenja odnosno nastave u Visoko tehničkoj školi strukovih studija. Kod nas su studiranja okrenuta na praktično i primenjeno znanje ali ovakva takmičenje doprinose tome da studenti sebe testiraju u nekim situacijama u kojima se ranije nisu našli, da vide koliko su spremni da primene teorijsko znanje u realnom životu. – ističe Zlatko Čović, profesor u Visoko tehničkoj školi strukovih studija u Subotici i kaže da su interesovanja za ovo takmičenje svake godine sve veća i veća što doprinosi da se pozitivna iskustva prenose i čine „BizKod“ takmičenje prepoznatljivim brendom, pre svega kod kod subotičkih studenata.

Studenti sa programa poslovna informatika i ekonomija izuzetno su zainteresovani i ove godine, a razlog toga je što je „Inspira grupa“ u prethodnim godinama ugostila naše studente u prostorijama svoje kompanije na jedan srdačan i topao način pružajući podršku sutudentima, ali i zabavu i druženje. – napominje Mirjana Marić, profesor sa Ekonomskog fakulteta u Subotici i dodaje da je benefit od učešća na takmičenju veliki, jer deo studenata Ekonomskog fakulteta ostaje u „Inspira grupi“ kao stipendisti, kao praktikanti ali i kao zaposleni.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio