Subotica po prvi put bila domaćin prvenstva Srbije u kik boksu

Proteklog vikenda naš grad je, po prvi put, bio domaćin prvenstva Srbije u kik boksu, u kategoriji “kick-light”.

Na takmičenju je učešće uzelo 326 boraca iz 43 kluba širom zemlje a naš grad predstavljali su kik boks klubovi “Top Fighter” i “Spartak”. Najuspešniji iz Subotice bili su takmičari kik boks kluba “Top Fighter” koji su na ovom prvenstvu nastupili sa 8 čakmičara i uspeli da osvoje 3 medalje dok su Spartakovi borci osvojili 2 medalje. U kategoriji mlađih kadeta do 37 kg takmičio se Stefan Repčen a u kategoriji starijih kadeta do 47 kg svoje iskustvo stekao je Aleksandar Tot. U juniorima do 69 kg nastupio je Martin Toldi, do 74 kg Milan Bogavac, a do 79 kg već iskusni Nikola Lončar koji je pobedio u sva četiri meča i osvojio pehar za najboljeg juniora a samim tim i titulu prvaka Srbije u “kick-light” kategoriji. Pehar je pobedniku uručio predsednik kik boks saveza Srbije Miodrag Jotić. Kada su u pitanju juniorke, u kategoriji do 55. kg takmičile su se Mia Silađi i Milica Despotović koja je, uprkos povredi stigla do drugog mesta i osvojila srebrnu medalju. U kategoriji seniora do 63 kg Nikola Kolar je ostvario odličan uspeh osvojivši treće mesto i bronzanu medalju.

Za uspeh naših boraca zadužen je trener Alen Heralić sa svojim sekundantom Đorđem Golićem.

Zadovoljan sam nastupom svojih takmičara, rezultati su u skladu sa iskustvom koje imaju takmičari. Nekima je falilo malo sreće, neke je omela povreda a bilo je i diskutabilnih sudijskih odluka tokom mečeva. Svako takmičenje ovog tipa je odlična provera na početku takmičarske sezone za predstojeća, ringovna takmičenja i smernica na čemu treba poraditi kod svakog takmičara. – kaže Alen Heralić, trener uspešnog kik boks kluba “Top Fighter”.

Heralić je istakao i činjenicu da je ovo bilo takmičenje bilo rađeno na tatami podlozi koja je u našoj zemlji manje popularna od svih ostalih ringovnih disciplina. Takmičari ovog kluba će svoju veštinu ponovo isprobati krajem meseca na Evropskom kupu u kik boksu i “Ligi Nade” u tajlandskom boksu.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio