Do kraja 2024. godine otvara se i deonica brze pruge do Subotice

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je juče na obeležavanju prve godišnjice od puštanja u rad brze pruge Beograd – Novi Sad, da je ova saobraćajnica prekretnica u razvoju Srbije, i da će do kraja 2024. godine biti otvorena i deonica do Subotice.

Prema oceni premijerke, pre godinu dana nije otvorena samo deonica brze pruge od Beograda do Novog Sada, u okviru međunarodne pruge Beograd–Budimpešta, već je obeležena prelomna tačka u daljem razvoju naše zemlje. Brnabić je predočila da ćemo, kada bude gotova brza pruga do Subotice, putovati od Beograda do Subotice za samo sat i 18 minuta. Predsednica Vlade iznela je i informaciju da je u toku prošle godine nivo robne razmene između Srbije i Kine bio ukupno šest milijardi dolara, dok je naš izvoz u Kinu dostigao rekordnih 1,16 milijardi dolara, što je za 152 puta više nego pre 10 godina.

Prema njenim rečima, naš prioritet je da dovedemo dodatne kineske investitore u Srbiju, kao i da povećamo obim razmene u oblasti usluga i tehnologije i time dodatno unapredimo naše ekonomske odnose.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio