Fk Spartak Žk pobedio Fk Novi Pazar u Subotici

U Subotici je danas odigrana utakmica 24. kola Mozzart Bet Super lige Srbije između FK „Spartak Ždrepčeva krv“ i FK „Novi Pazar“, a subotički klub je za sebe obezbedio prva tri boda od početka drugog dela prvenstva i ujedno obradovao svoje navijače pobedom od 2:0.

Prvi gol za Spartak postigao je Luka Bijelović u 22. minutu, nakon kornera i odbijene lopte, potvrdivši tako da je spreman da Subotičane u narednom period povede u pozitivan kontinuitet. Prvo poluvreme je proteklo u ubedljivoj igri domaćina u polju, uz nekoliko bledih pokušaja gostiju, sve do kraja poluvremena.

U drugom delu je Novi Pazar udario svim silama ka golu domaćina i uz nekoliko prilika po levoj strani uspeli su da zaprete Subotičanima koji su uz dobro organizovanu odbranu bez većih problema uspeli da se odbrane, često iz kontre po levoj ili desnoj strani preteći gostujućoj ekipi. Pred kraj utakmice su dobro isplanirane izmene struke Plavo belih dovele do drugog gola, i to u 86. minutu preko kapitena Nikole Srećkovića.

Pobeda nad Novim Pazarom je prva pobeda Spartaka u ovoj godini, u okviru Mozzart Bet Super lige Srbije, dok je za protivničku ekipu ovo prvi poraz u 2023. godini.

Znali smo da će biti izuzetno teška utakmica i takva je bila. Mislim da je bila otvorena i na jednoj i na drugoj strani. Nijednog trenutka, ni mi, ni ekipa Spartaka, nismo branili svoj gol. Mislim da je trenutak dekoncentracije i prekid u mnogome promenio neke planove kod nas, s obzirom da u rosteru nismo mogli da reagujemo na početku – izjavio je Aleksandar Stanković, šef stručnog štaba FK Novi Pazar, ocenivši da je njegova ekipa u drugom poluvremenu igrala bolje i agresivnije ali je Spartak iskoristio jednu od tranzicija, u čemu je inače jako dobar, i završio utakmicu sa 2:0.

Vratili smo se jedan korak nazad. U ponedeljak imamo Kragujevac i to je jedina stvar koja je dobra u fudbalu, već za 4-5 dana imamo popravni da se vratimo tamo gde smo bili do ove utakmice. – zaključio je Stanković.

Šef stručnog štaba domaće ekipe Ljubiša Dunđerski istakao je da su osvojena tri boda za Spartak velika stvar zbog situacije u kojoj se klub nalazi.

Danas sam video jedno zajedinštvo koje je bilo i presudno, svako je ginuo jedan za drugoga i nadomestio je grešku saigrača. – ponosno je izjavio Dunđerski i dodao kako se poslužio savetom kolege iz Novog Pazara da tim mora biti familija.

Ako je Novi Pazar familija, mi moramo biti još veća i jača familija. Poslužio sam se rečima mog kolege sa njegove pres konferencije nakon njihove prošle utakmice, koju sam pogledao i danas sam mojim igračima  preneo njegove reči i uradili su to baš tako, na čemu mu se zahvaljujem ovom prilikom i nadamo se da ćemo nastaviti ovim putem, jer Spartak samo tako može obezbediti opstanak. – rekao je Dunđerski u svojoj oceni današnje utakmice.

Nadamo se da će i navijači biti uz Fk Spartak Žk u narednom periodu, posebno sada kada im je to najpotrebnije, jer u narednom, 25. kolu gostuje ekipi Napretka u Kruševcu, nakon čega, posle utkmice u 26. kolu Mozzart Bet Super lige Srbije sa Fk Mladost Gat, opet igraju sa Napretkom, u sredu 15. marta u osmini finala Kupa Srbije u Subotici pred svojim gledaocima.

Foto: Mikiko Ishikawa

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio