Fk Spartak Žk predstavio novi stručni štab

Fudbalski klub „Spartak Ždrepčeva krv“ predstavio je danas, 27. marta svoj novi stručni štab na čelu sa proslavljenim trenerom, Milanom Milanovićem i pomoćnim trenerom Milanom Kuljićem.

Novi šef struke Milan Milanović je ime koje je jako poznato u srpskom fudbalu, to je trener koji je vodio brojne klubove u zemlji i inostranstvu i koji je beležio dobre rezultate. Siguran sam da će on svojim znanjem i iskustvom uspeti da prodrma i razdrma našu ekipu i da će „Spartak“sa njim, na čelu stručnog štaba, beležiti dobre rezultate i ostvariti cilja, a to je opstanak u super ligi. Stručnom stabu će se pridružiti i Milan Kuljić, obojici bih poželeo da imamo dugu i uspešnu saradnju. – istakao je Nikola Simović, predsednik kluba „Spartak Ždrepčeva krv“, izrazivši sigurnost u Milana Milanovića kao pravo rešenje zbog kojeg će ekipa početi sve bolje da igra.

Zahvalio bih se i Ljubetu Dunđerskom koji je bio dosadašnji šef stručnog štaba, za proteklih šest meseci dao je svoj maksimum i sve od sebe da postignemo što bolje rezultate. Ljube će ostati na poziciji sportskog direktora i nadam se da ćemo imati dugu saradnju. Takođe bih se zahvalio i Savi Pavićeviću koji više nije u klubu, a koji je proteklih meseci takođe davao maksimum da nam pomogne. Po ko zna koji put bio je član stručnog štaba „Spartaka“ što je neki pokazatelj da je on „vojnik“ kluba i želim mu svu sreću u daljoj karijeri. – dodao je Simović.

Novi trener subotičkih fudbalera zahvalio se na poverenju koje mu je ukazano, uz poruku kako će učiniti sve da to poverenje i opravda.

Provejava mišljenje da je ekipa dobra i da dobro igra, ali da je slabiji rezultat. Na meni je da promenim taj rezultat i ako je tako onda će mi biti mnogo lakše. Moje viđenje sa strane je da se sada manje uživa u lepoti i da se igra na rezultat, jer je sada borba za opstanak. To je ono što je najbitnije za ovu sezonu. – rekao je Milanović, trener koji je do sada proveo po dve godine u FK „Zemun“ i FK „Rad“ i dodao kako se nada da će se i u „Spartaku“ zadržati duže i napraviti nešto što će biti prepoznatljivo u srpskom fudbalu.

Kada su u pitanju taktika i smer u kojem će se dalji treninzi odvijati, Milanović je u izjavi za „LovaLova“ portal istakao sledeće:

Trener ne može ništa da uradi za dva meseca. Vi za dva, tri meseca možete da vidite šta trener može da radi i polako da se sastavlja ekipa, ali nije Spartak danas počeo od mene. U ekipi već postoji dobar potencijal, postoji par starijih, iskusnijih igrača koji su već duži period ovde u klubu, u ekipi ima oko 70-80% koji su nekoliko godina već tu. Što se same igre tiče, lepo je igrao „Spartak“, dosta dobro i napadački, ali su imali problem sa prostorom iza leđa štopera, sad ćemo to nekako da iskoristimo, da više igramo na rezultat. Ne kažem da ćemo igrati zatvoreno, da nećemo igrati visoki presing, ali možda ćemo u nekim momentima igre i u pojedinim utakmicama malo drugačije da nastupimo, da se više osvrnemo na odbranu, posebno u srednjoj zoni odakle bismo brzo izlazili u kontra napade.

Ostvareno ime u srpskom fudbalu, Milan Kuljić naći će se u ulozi pomoćnog trenera FK „Spartak Ždrepčeva krv“.

Mislilm da smo svi na istom zadatku i da zajedničkim snagamo možemo da ostvarimo sve zacrtano, veliki sam optimista po tom pitanju“ – poručio je Kuljić. Osim njega, kao pomoć treneru Milanu Milanoviću, u stručnom štabu i dalje ostaju Đorđe Tutorić, Luka Đurović i Mustafa Peštalić. „Saradnja je dogovorena do kraja sezone sa opcijom produženja na još jednu godinu. Imam puno poverenje u ovaj stručni štab. – rekao je predsednik kluna „Spartak Ždrepčeva krv“, Nikola Simović.

 

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio