U subotu u Kragujevcu Spartak će igrati brži i jednostavniji fudbal

U utakmici 28. kola Mozzart Bet Superlige Srbije, FK „Radnički 1923“ iz Kragujevca biće domaćin gostujućoj ekipi FK „Spartak Ždrepčeva krv“. Utakmica se igra u subotu 01. aprila na stadionu „Čika Dača“ u Kragujevcu, a početak je zakazan za 14 časova.

Predstojeća utakmica biće prva pod vođstvom novog trenera Milana Milanovića.

Nadam se da ćemo imati odgovor od igrača, jedan psihološki efekat koji će dovesti do toga da damo naš maksimum, a taj maksimum po onome što sam ja video je daleko iznad ove pozicije u kojoj se trenutno nalazimo. Za početak imamo jednu vrlo jaku ekipu koja isto tako zaslužuje viši plasman od trenutnog, oni se bore za poziciju u plej-ofu, a ja mislim da su oni po igrama i po snazi tima, po načinu na koji igraju, bar za neko peto, šesto mesto. – izjavio je novi šef stručnog štaba FK „Spartak Ždrepčeva krv“, Milan Milanović uz dodatak da u Kragujevcu, osim pobede, očekuje interesantnu utakmicu i kvalitet u igri.

Motivisani trener kaže da Spartak ima dosta mladih, brzih igrača, a tu brzinu pokušaće još više da intenzivira. – Kada gledam našu Superligu, 80% vremena uglavnom je spora igra koja ne liči na nešto što se igra u Evropi. Moj cilj je da odbranu usavršimo i da igramo brže i jednostavnije ka protivničkom golu. -naglasio je Milanović.

Na novog trenera, igrači Spartaka pozitivno su reagovali, a jedan od njih, Dženan Bureković koji je u tim došao početkom februara ove godine kaže:

Dobili smo novog šefa, trudićemo se da ispunimo sve njegove zamisli, idemo tamo da napravimo dobar rezultat jer nam je to najbitnije, ali i da odigramo jednu dobru i kvalitetnu utakmicu. Imao sam povredu ali sam se vratio, skoro dve nedelje treniram i spreman sam da dam maksimum ako se šef odluči za mene da igram.

Spartaku je vrlo bitan ishod utakmice u Kragujevcu, pošto ga u narednom 29. kolu Mozzart Bet Super lige Srbije očekuje još teži meč u Subotici sa liderom na tabeli, Crvenom Zvezdom.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio