Pojačana kontrola saobraćaja u toku prvomajskih praznika

Povodom predstojećih prvomajskih praznika, tokom kojih se na putevima u Srbiji očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da isplaniraju svoje putovanje, krenu na vreme, voze pažljivo i poštuju propise kako bi na odredište stigli bezbedno. –  poručuje pripadnik Uprave saobraćajne policije Dejan Stević.

Prema njegovim rečima, prošle godine, tokom prvomajskih praznika, na našim putevima poginulo je sedam ljudi, dok je 164 povređeno. U istom periodu, kako je istakao, procesuirano je 28 vozača zbog nasilničke vožnje, 18 zbog vožnje pod uticajem psihoaktivnih supstanci, dok je zbog vožnje pod uticajem alkohola sankcionisano 892 vozača, a stradala su i dva vozača motocikla.

Apelujemo na vozače dvotočkaša i bicikliste da koriste zaštitnu opremu, ne konzumiraju alkohol pre vožnje, smanje brzinu i sa pojačanom pažnjom učestvuju u saobraćaju. Brzom vožnjom rizikujete svoj život i tuđe živote. – izjavio je Stević uz naglasak da će Uprava saobraćajne policije, zajedno sa svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, tokom praznika posvećeno raditi da sačuva bezbednost i pozvao građane da svojim odgovornim ponašanjem policiji u tome pomognu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova vam želi bezbedan i srećan predstojeći praznik – poručio je Stević.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, tokom predstojećeg vikenda i prvomajskih praznika takođe sprovode mere pojačane kontrole sa posebnim akcentom na otkrivanju i sankcionisanju prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, prekoračenja brzine, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i drugih prekršaja.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio