Policija u Srbiji zaplenila ozbiljnu količinu oružja i droge u okviru međunarodne akcije EMPAKT

U okviru međunarodne operativne akcije sprovedene u okviru EMPAKT-a (Evropske multidisciplinarne platforme za borbu protiv pretnji od kriminala), u cilju suzbijanja nedozvoljene izrade, posedovanja, trgovine i nošenja konvertibilnog oružja i borbe protiv prepravke gasnog, startnog i signalnog oružja u vatreno oružje, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zaplenili su oružje i drogu i uhapsili sedam osoba na teritorije Republike Srbije.

Zaplenjena su 23 ručno pravljena revolvera, 15 konvertibilnih pištolja, 9 ručno pravljenih  pušaka, 4 pištolja, 4 puške, 4 ručne bombe, 2 revolvera, 2 krateža, 1 ručno pravljeni pištolj, 5 lovačkih pušaka, 9 detonatorskih kapisli, 2.581 komad municije različitog kalibra za vatreno oružje i 105 komada municije za konvertibilno oružje. Takođe, u toku akcije pronađeno je i više od kilogram marihuane, 243 grama heroina i manja količina kokaina.

U ovoj akciji učestvovali su pripadnici Uprave kriminalističke policije, Uprave granične policije, Uprave za međunarodnu operativnu policijsku saradnju, Uprave za upravne poslove i područne policijske uprave, kao i Uprava carina.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio