Preko 650 prekršaja otrkiveno za dva dana sa „Dual“ radarom

Policijski službenici saobraćajne policije u Pančevu su, za samo tri dana, uređajem „DUAL radar“, koji se prvi put koristi na utevima u Srbiji, otkrili više od 650 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, pri čemu je merenje brzine vršeno isključivo u zonama pešačkih prelaza.

Pored prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, radarom su dokumentovani i prekršaji nepropuštanja pešaka na obeleženom pešačkom prelazu i prekršaji nepropisnog preticanja. Pomenutim uređajem je izmerena brzina kretanja motocikla „YAMAHA“, od 159 kilometara na sat, na delu puta u naselju, u zoni pešačkog prelaza, gde je ograničenje brzine 50, što je Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisano kao nasilnička vožnja. Protiv vozača koji je upravljao motociklom će biti podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, a posebno propise o ograničenju brzine kretanja i prilagode svoju brzinu kada se približavaju pešačkim prelazima, kako ne bi ugrožavali bezbednost pešaka.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio