Spartak ljuljnuo Javoru tri gola za pobedu

Danas je u Subotici odigrana utakmica drugog kola play-out Mocart bet Super lige Srbije između domaćina, FK “Spartak Ždrepčeva krv” i gostujućih fudbalera FK “Javor” iz Ivanjice.

U veoma neizvesnoj utakmici Spartak je uspeo da porazi Javor sa 3:2. Strelac oba gola za goste, iz penala, bio je Luka Gojković u 14, i u 84. minutu, dok su golove za Spartak postigli Noboru Šimura u 48. minutu, Andrej Todoroski u 76. minutu i odlučujući, gol za pobedu pogodio je Janko Tumbasević u 91. minutu.

Sa jedne strane ovakve pobede u poslednjim minutama su one najslađe, a sa druge strane to su najteži porazi jer smatram da smo dovoljno truda i znanja uložili da ovaj meč privedemo sa 2:2. Međutim fudbal je nepredvidiv, Spartak je uspeo da dođe do pobede, a odlučio taj jedan detalj, jedan šut. – izjavio je nakon utakmice Mladen Dodić, šef stručnog štaba FK “Javor” iz Ivanjice koji je i pre utakmice tvrdio da Spartak ima manje bodova u odnosu na ono što prikazuje u utakmicama.

Spartak ima velikog ofanzivnog potencijala, stvorili su nam dosta šansi iz igre i prekida, na gostovanju smo uspeli da postignemo dva gola, a ipak izgubili smo utakmicu. – istakao je Dodić uz ocenu da su početne utakmice play-outa uvek neizvesne i napete i da će iz današnje utakmice izvući pouku da detalji koji su odlučili današnji meč moraju biti na minimumu.

Čestitam svim igračima na terenu, igrači su najzaslužniji za ono što je prikazano danas, a prikazana je kvalitetna igra, sve se utakmice u play-put – u završavaju sa jednom loptom i sve lopte puknu od muke, mi smo danas odigrali kvalitetnu utakmicu i nadam se zanimljivu za gledaoce, za nas trenere sigurno nije bila. – poručio je u šali Milan Milanović, šef stručnog štaba Spartaka nakon prve pobede  tima otkako je došao na mesto glavnog trenera.

Što se nas tiče nije završena borba za opstanak, ni danas, ni sutra, ni prekosutra, borba će biti završena tek posle poslednjeg kola kada budemo na tabeli iznad mesta koje vodi u prvu ligu. – poručio je Milanović nakon pobede Spartaka nad Javorom.

Naslovna foto: Mikiko Ishikawa

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio