Trodnevni trening za vršnjačke edukatore u Subotici

Projekat „Mladi u centru“ sprovodi OPENS, u saradnji sa UNICEF-om sa ciljem da osigura sveobuhvatnu, lako dostupnu i kvalitetnu podršku za mentalno zdravlje adolescentima i mladima, ali i radi promocije mentalnog zdravlja.

Podrška vršnjaka mnogo je važna kada je mentalno zdravlje u pitanju, a mladi najbolje reaguju kada im njihovi vršnjaci pričaju o ovako važnim temama, lakše se poveravaju i otvorenije pričaju o svom mentalnom zdravlju. Zbog toga se u Subotici, po prvi put, održava obučavanje volontera, tačnije trening za vršnjačke edukatore koji će, nakon stečenog sertifikata o učešću u programu, moći da informišu i pružaju vredne informacije i kontakte vršnjacima u Subotici. Trodnevni trening održava se od 6. do 8. maja, u Fondaciji “Danilo Kiš” u Subotici. Prijave se mogu podneti do 4. maja, a program će voditi psihološkinja Jelena Vukosavljević koja je u radu sa mladima iz Novog Sada već pokazala odlične rezultate.

Trening će 6. maja da se realizuje u vremenu od 12 do 18 časova, naredna dva dana u vremenu od 9 do 15 časova, a sprovodi se u grupama od po 20 polaznika, stoga svi zainteresovani, od 18 do 25 godina, koji da se priključe OPENS-ovoj omladinskoj mreži i postanu vršnjački edukatori, saveznici u podršci mentalnom zdravlju mladih, mogu da se prijave OVDE.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio