Zatvaranje podvožnjaka u Maksima Gorkog

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Sektor za železnice i intermodalni transport izdalo je danas, 28. aprila obaveštenje o početku izvođenja radova na izgradnji podvožnjaka u ulici Maksima Gorkog u Subotici, u sklopu prve faze radova na projektu Mađarsko – Srpske železničke pruga na teritoriji Republike Srbije, deonica od Novi Sad, preko Subotice, do državne granice na Kelebiji.

U okviru radova na rekonstrukciji i modernizaciji pruge “Beograd Subotica Državna granica (Kelebija)”, predviđeno je izvođenje radova na izgradnji podvožnjaka na stacionaži pruge km 176+274, u ulici Maksima Gorkog u Subotici. Radovi obuhvataju uklanjanje postojeće trase pruge i izgradnju novog podvožnjaka na državnom putu ІІA reda broj 100. Izgradnja podvožnjaka je planirana u dve faze i imaće uticaj na odvijanje drumskog saobraćaja u ulici Maksima Gorkog. Prva faza se odnosi na zatvaranje krajnje desne saobraćajne trake (jedna saobraćajna traka) za drumska vozila, kao i pešačke i biciklističke staze sa desne strane, a sve posmatrano iz smera centra Subotice ka Paliću. Okvirna zona stacionaže radova na deonici na državnom putu IIA-100 je od km 28+310. Tokom druge faze planiranih radova drumski saobraćaj ispod podvožnjaka biće potpuno obustavljen i preusmeren na alternativne saobraćajnice. Planirana organizacija drumskog saobraćaja u zoni izvođenja radova definisana je Saobraćajnim projektom organizacije drumskog saobraćaja u toku izvođenja radova podvožnjak na km 176+274 pruge faza 1 i faza 2, na državnom putu PA reda broj 100 na KM 28+310.00.

Radovi prve faze izgradnje podvožnjaka planirani su da traju od 01. maja do 01. jula 2023. godine u skladu sa Rešenjem za izmenu režima saobraćaja na državnom putu PA-100, izdatim od strane Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Planira se da nakon završetka prve faze otpočnu radovi na drugoj fazi, koji podrazumevaju potpunu obustavu drumskog saobraćaja, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio