Žfk Spartak i bez podrške licenciran za UEFA takmičenje

Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije izdala je licence za takmičenja u organizaciji UEFA za osam timova iz Mozzart Bet Super lige Srbije i ŽFK Spartak iz Subotice u konkurenciji ženskih timova.

Jednoglasnom odlukom licence za takmičenje pod okriljem UEFA, iz muške konkurencije, dobili su FK Crvena zvezda, FK Partizan, FK Čukarički, FK TSC, FK Vojvodina, FK Voždovac, FK Radnički (Niš) i FK Napredak, dok je u ženskoj konkurekniji Komisija odlučila da izda licencu ŽFK “Spartak” iz Subotice za učešće u UEFA ligi šampiona za žene, za sezonu 2023/2024. Svi klubovi ispunili su svih pet kriterijuma predviđenih odredbama Pravilnika o licenciranju za takmičenje u organizaciji UEFA: sportski, infrastrukturni, personalno-administrativni, pravni i finansijski. Komisiju za licenciranje FSS činili su predsednik Miljko Valjarević, ppotpredsednik Aleksandar Prekodravac i članovi Igor Radmanović i Dragoslav Pivić. Administrativni direktor ŽFK Spartak, Bojan Arsić, zadužen za postupak licenciranja, izjavio je da je klub ispunio sve tražene kriterijume u skladu sa strogim zahtevima Pravilnika o licenciranju UEFA.

Odobravanje licence za učešće u evropskom takmičenju UEFA je za klub i Grad Suboticu od ogromnog značaja i rezultat velikog napora rukovodstva kluba da se postave novi evropski standardi koje zahteva UEFA. Proces licenciranje je svake godine sve zahtevniji, obimniji i složeniji, ali smo se potrudili da budemo pozitivan primer kluba koji na sve zahteve procesa licenciranja odgovara u zadatom roku. Mogu sa ponosom istaći da smo ispunili sve kriterijume i zasluženo stičemo pravo i licencu da budemo deo evropske elite. – istakao je Arsić. Prema njegovom mišlljenju, ženski fudbal i ŽFK “Spartak” zaslužuju veću podršku države, nakon 13 titula šampiona Srbije zaredom.

Hoću da verujem da će se odnos prema ženskom fudbalu i samom procesu licenciranja promeniti u FS Srbije i institucijama države Srbije, jer fudbal u Evropi iz Srbije ne igraju samo muški fudbalski klubovi, već i ženski. Mi to činimo uspešno godinomo unazad, dočekujemo velikane evropskog fudbala u Subotici poput, Bajerna iz Minhena, Atletiko Madrida, Volfsburga i još mnoge druge. Činimo zaista mnogo kako bi na najbolji način reprezentovali našu Suboticu, Srbiju i FS Srbije. Svedoci smo da Vlada Republike Srbije značajno pomaže proces licenciranja „večitim“ rivalima u muškom fudbalu, sve sa ciljem da isti dobiju pravo učešća na evropskoj sceni, mi to pozdravljamo, ali upravo i mi kao ženski fudbolski klub i šampioni Srbije, koji nema transfere i prilive od sponzora prolazimo proces licenciranja za učešće u Evropi, ali bez podrške – već sami, što verujem da će se promeniti u budućnosti, jer naše devojke ne zaslužuju diskriminaciju, već zaslužuju bolji status, veću podršku i pomoć na putu afirmacije ženskog sporta. – naglasio je Bojan Arsić u svom obraćanju.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio