Zlatna medalja za Subotičanku Milicu Despotović na Međunarodnom takmičenju “ Serbian Open“ u Beogradu

Proteklog vikenda, 01. i 02. aprila, u Beogradu, u sportskoj hali Ranko Žeravica, održano je međnarodno takmičenje – Evropski kup „Serbia Open“ u kik boksu.

Na takmičenju je učestvovalo 106 klubova iz 16 zemalja sa oko 550 takmičara koji su se nadmetali u tri tatami i tri ringovne discipline. Subotički klub „Top Fighter“ učestvovao je sa dva starija juniora u ringovnim disciplinama, Milicom Despotović, u kategoriji do 52 kg u disciplini full contact i Lončar Nikolom u kategoriji do 75 kg u lou kick disciplini.

Ovo je prvo međunarodno takmičenje u kik boksu na kojem klub učestvuje, otkad je pre 5 god vođenje kluba preuzeo Alen Heralić.

Zadovoljan sam ostvarenim rezultatima. Osvajač bronze Nikola Lončar je u polufinalu izgubio na poene od takmicara iz Bosne i Hercegovine koji je inače i osvojio Evropski kup. Lončar je tek u trećoj rundi krenuo silovito na protivnika, ali to nije bilo dovoljno da stigne bodovnu prednost koju je stekao protivnik u prve dve runde. Milica Despotović je u finalu, od samog starta diktirala tempo protivnici iz Mađarske koja je, tokom borbe, dva puta bila u nokdaunu, što je rezultiralo ubedljivom pobedom na poene 3:0 i osvajanjem zlatne medalje i pehara. Sve zajedno, ovo je veliko iskustvo i prilika da se poradi na greškama pred prvenstvo države. – poručio je trener kluba, Alen Heralić.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio