Dečak iz Niša osvojio zlatnu medalju na Međunarodnoj filozofskoj olimpijadi u Grčkoj

Dimitrije Golubović je učenik trećeg razreda niške gimnazije “Bora Stanković” koji je na Međunarodnoj filozofskoj olimpijadi u Grčkoj među 103 takmičara iz 49 zemalja uspeo da osvoji zlatnu medalju.

Ovaj gimnazijalac tvrdi da je filozofija osnova svega i on je, kako kaže, primenjuje u svakodnevnom životu. “Osećaj je neverovatan, izuzetno mi je drago što sam ostvario ovakav uspeh. Pisao sam esej o subjektivnosti moralne percepcije, reč je o Hjumovom citatu i o temi za koju sam bio spreman, tako da nije bilo teško. S druge strane, postojala je trema, ali sam je brzo prevazišao tokom pisanja eseja.” – kaže Golubović za “Južne vesti” koji je na takmičenju pisao o subjektivnosti moralne percepcije. Svi radovi pisani su na engleskom jeziku, a kriterijumi za ocenjivanje bili su strogi, razumevanje teme, relevantnost, argumentacija, koherentnost i originalnost.

Takmičari su se borili kroz tri faze, a nakon toga su podeljene i simbolične nagrade, medalje za tri prvoplasirana i počasne nagrade, a Dimitrije Golubović uspeo je da se okiti zlatom.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio