Dečak iz Surdulice izlečen matičnim ćelijama

Kažu da bolest ne bira pa ponekada zadesi i one najmlađe, nevine ali uvek oduševi vest kada se čuje da je još jedno dete dobilo odlučujuću bitku.

Trinaestogodišnjem Aleksandru Stanojeviću iz Surdulice utvrđena je epilepsija i cista na mozgu koja mu je usporavala rast i razvoj. Imaju je jake, teške glavobolje i činilo se da je situacija bezizlazna. Potom je usledilo sakupljanje novca za tretman matičnim ćelijama u Turskoj. Sreća se osmehnula i Aleksandar je sada veselo i aktivno dete koje ponovo ima volje da se igra, ide u školu i druži se sa drugarima.

Sakupili smo novac uz humane ljude, uz dosta firmi, dosta prijatelja, rođaka, i sada je Aleksandar mnogo, mnogo bolje. Aleksandru nije bila potrebna četvrta doza matičnih ćelija, on je uspešno završio svoje lečenje u Turskoj. – kaže za RTS Dragana Stanojević, Aleksandrova majka.

Prema savetima lekara iz Turske, nakon završenog tretmana, dečak iz Surdulice sada pije samo vitamine, a preporučen mu je čak i lagani trening uz lečenje u banji. Dobio je čak i 6 kilograma, počeo je da trenira fudbal i pohađa nastavu.

Ja kao roditelj ne znam šta me je prvo stiglo, da li me stigla sreća ili sav onaj umor, ali dobro, držim se. – kaže iskreno Dragana Stanojević.

Humanitarna akcija udruženja “Humano srce” prikupila je skoro 40.000 eura od nesebičnih ljudi, potrebnih za Aleksandrovo lečenje, koji su osigurali da budućnost jednog, nadamo se budućeg fudbalera, bude svetla i obećavajuća.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio