Kreće sezona motocikala, apel vozačima da se poštuju saobraćajni propisi!

Imajući u vidu povoljne vremenske uslove koji nam predstoje, a koji donose početak moto-sezone i veći broj dvotočkaša u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve vozače motocikala da poštuju saobraćajne propise, posebno one koji se odnose na ograničenje brzine kretanja.

Ozren Kragić iz Uprave saobraćajne policije upozorava da su analize pokazale da je najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda u kojima su stradali motociklisti gubitak kontrole nad motorom usled neprilagođene brzine. Zbog toga savet vozačima da obavezno koriste zaštitne kacige, kao i druge delove zaštitne opreme.

Apelujemo i na sve vozače drugih vozila da obrate posebnu pažnju na motocikliste, da ne vrše nagle manevre vozilom, kao i da koriste vozačka ogledala i pokazivače pravca. – rekao je Kragić.

Saobraćajna policija će u narednom periodu obavljati aktivnu kontrolu vozača motora, ali i svih drugih učesnika u saobraćaju upotrebom službenih motocikala. Kragić je svim učesnicima u saobraćaju, posebno motociklistima, poručio da odgovornim ponašanjem i poštovanjem propisa čuvaju svoj, ali i tuđe živote.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio