Od danas za vreme nastave policija prisutna u svim školama

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije Danilo Stevandić potvrdio je da će u svim školama u Srbiji, od danas od osam časova pa do kraja nastave, biti prisutni policijski službenici.

Stevandić je u izjavi za Radio-televiziju Srbije (RTS) objasnio da će od danas, pre početka nastave, u svih približno 1.800 škola, biti prisutni policijski službenici, koji će preventivno delovati da ne dođe do prekršaja i sprečavati njihovo izvršenje. On je napomenuo da će u toku ove godine MUP zaposliti novih 1.200 policijskih službenika, čime će se obezbediti da svaka škola ima policijskog službenika koji će brinuti o bezbednosti učenika i zaposlenih. Prema njegovim rečima, poseban akcenat biće stavljen i na učenike u saobraćaju u zonama škola, kao i na otkrivanje vatrenog oružja, psihoaktivnih supstanci i drugo.

Stevandić je naglasio da će, osim u zonama škola, u narednom periodu biti pojačano angažovanje policijskih službenika na svim javnim mestima gde se okuplja veliki broj građana – na trgovima, ulicama, železničkim i autobuskim stanicama, sportskim priredbama.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio