Održan trening kriminalističke policije za otkrivanje vatrenog oružja

U zajedničkoj organizaciji Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije i Centra za kontrolu lakog i malokalibarskog naoružanja u Jugoistočnoj Evropi Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (SEESAC/UNDP) održan je trening trenera pripadnika kriminalističke policije za otkrivanje vatrenog oružja.

Trening je organizovan u okviru dugogodišnje saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i SEESAC/UNDP na jačanju kapaciteta kriminalističke policije za borbe protiv nedozvoljene trgovine i svih oblika zloupotrebe oružja. Ovaj trening će pratiti i donacija opreme kojim će se dodatno ojačati kapaciteti kriminalističke policije za otkrivanje vatrenog oružja i suzbijanje krivičnih dela povezanih sa oružjem. Trening koji je realizovan kroz teorijski i praktivni deo pohađalo je dvadesetpet policijskih službenika kriminalističke policije, pripadnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Službe za suzbijanje kriminala, kao i dvadeset policijskih uprava koje prema prioritetu problematike oružja, kako bismo sistemski i ravnomerno razvijali kapaciteta na teritoriji Republike Srbije.

Završna vežba treninga održana je 12. maja 2023. godine u Nastavnom centru „Makiš“, kada na uspešan način pripadnici kriminalističke polcije u različitim vozilima otkrili prethodno sakrivene pištolje, puške, školske ručne bombe, školsku municiju i druge predmete. Uspešno realizovanim treningom, kriminalistička policija jača kapacitete i nastavlja borbu protiv nelegalnog vatrenog oružja, organizovanog i teškog kriminala povezanim sa oružjem, doprinoseći svim donetim merama Vlade Republike Srbije.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio