Otvorena računarska laboratorija u subotičkom VTŠ-u

U Visoko tehničkoj školi strukovnih studija iz Subotice danas je, u saradnji sa “Inspira grupom”, otvorena računarska laboratorija, a samo otvaranje obeležilo je i drugu deceniju saradnje VTŠ sa ovom grupom.

Saradnja je počela 2012. godine kroz sponzorstvo odlazaka studenata na studentska takmičenja, nakon toga na odlaske stručne konferencije, kreiranje jednog studentskog kutka i samim tim logično je bilo da “Inspira” krene da deli stipendije našim studentima. Možemo reći da je ovo primer uspešne saradnje naše ustanove sa privredom i slobodno mogu da kažem da je Inspira grupa bila prva kompanija koja je krenula da saradnju obrazovnih institucija i privrede dovede na jedan viši nivo. – poručuje Zlatko Čović, profesor i pomoćmik direktora za odnose sa javnošću i studentima u VTŠ-u uz dodatak da je ova škola jedna od najcenjenijih visoko školskih ustanova u našoj zemlji, što je samim tim i dobar pokazatelj uspešnog rada škola na edukaciji inženjerskog kadra.

Studentima će ovo mnogo značiti zato što će moći da se edukuju i obrazuju u jednoj modernoj laboratoriji, sa brzom računarskom opremom. – zaključio je Čović.

Otvaranje ove laboratorije samo je nadgradnja postojeće saradnje, nastupa u trenucima re-brendiranja “Infostud grupe” pod novim imenom “Inspira grupa” i želimo da “Inspira grupa” nastavi tradiciju koju smo do sada imali, prepoznavanja dobrog poslodavca, kao partnera obrazovnim institucijama koja pruža dobre prakse, stipendije, lepu priliku za saradnju u sticanju praktičnog iskustva koja je nadopunjuje sa akademskim iskustvom. Ova laboratorija je mesto gde će studenti imati bolje tehničke uslove za sticanja znanja i saradnje, a jasno je da je svima nama potrebno da se razvija veći broj ljudi, studenata, stručnog kadra iz oblasti programiranja i inženjerskog poslovanja. – poručuje Branimir Gajić, osnivač i direktor “Inspira grupe” uz dodatak da se ovakvim ulaganjem radi na jačanju obrazovne baze što je korisno za kompaniju ali i za grad, za ideje iza kojih stoji “Inspira grupa” i IT aocijacija 2030, i želje da se od Subotice napravi regionalni IT centar.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio