Pink ukida rijaliti Zadruga!?

Tim “Kreni – Promeni” na čelu sa Savom Manojlovićem protekle četiri godine skupljao je peticije, pravio proteste, predlagao zakon u Skupštini, organizovao javne rasprave i tražio da se ukine nezakonito rijaliti nasilje na nacionalnim frekvencijama.

Danas, 26. maja objavljeno je da će Pink za 10 dana ukinuti rijaliti Zadruga, navodi se u saopštenju tima “Kreni – Promeni”.

Nakon prošle peticije i kampanje to je učinio Hepi. To je jedan bitan korak u našoj borbi. Ali je daleko od konačne pobede. Tražimo da se Zakon kojim tražimo ograničavanje rijaliti program i uvođenje najmanje pola sata programa za decu i maloletnike izglasa. Potpuno smo svesni da je ovo posledica pritiska poslednjih godina a koji su kulminirali poslednjih nedelja zbog tragičnih događaja. U ovim danima je teško bilo šta slaviti i cena koja je plaćena da bi se podigla svest društva je previsoka. Tragično je što političari na vlasti i dalje odbijaju odgovornost i tvrde kako deca ne gledaju TV, nego društvene mreže. To što neko tuče ženu ili priča o ubistvima na TV gde gostuju političari jeste model koji se nameće kao važeći i nebitno je da li to deca gledaju na TV ili se sa TV skine i postavi na društvenim mrežama. Činjenica je da TV sa nacionalnim frekvencijama, a pre svega PINK i Hepi jesu isticali takve stvari kao pozitivno ponašanje. Mi želimo pola sata kulturnog programa za decu i maloletnike. Zato što je naša vizija da kao važeći model nametnemo druge vrednosti. Srbija kulture, nauke i zasluga na osnovu rada, a ne kriminala, korupcije i partokratije. Zamislite ako sutradan zbog našeg zakona neka devojčica otkrije lek protiv neke neizlečive bolesti, jer je gledala prilog o našem poznatom genetičaru Stojkoviću, ili neki dečak dobije Nobelovu nagradu za književnost, nadahnut Beogradom kome moramo povratiti duh grada u kome su živeli, stvarali i družili se Andrić, Rakić, Dučić. Nastavljamo sa kampanjom “Uključi mozak, isključi rijaliti”. Za početak vidimo se svi na protestu u subotu 18h. Nisam organizator, ali kao jedan od 200.000 građana koji učestvuju na ovim protestima koristim priliku da Vas pozovem. Do konačne pobede! – kaže Savo Manojlović u saopštenju tima “Kreni – Pokreni”.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio