Prošlog vikenda u Rumi održano je Prvenstvo Srbije u Kik boks

Proteklog vikenda, 27. i 28. maja u Rumi je održano Prvenstvo Srbije u kik boksu, u disciplini “low kick” na kojem se učestvovalo 58 klubova sa preko 200 takmičara.

Učešće na takmičenju uzeo je i subotički kik boks klub “Top Fighter” sa svoja četiri takmičara. U uzrastu kadeta nastupao je Aleksandar Tot u kategoriji do 45 kg, koji je u polufinalu pobedio borca iz Vranja, dok je u finalu izgubio meč od takmičara iz Zrenjanina što je bilo dovoljno da mu donese srebrnu medalju.

Među starijim juniorkama, u kategoriji do 52 kg, Milica Despotović ponovo je pokazala svoje hrabro srce stigavši do finala gde je nažalost izgubila od takmičarke iz Rume. Milica je vodila tokom celog meča ali je u poslednjih 15 sekundi protivnica ipak uspela da preokrene borbu u svoju korist i pobedi rezultatom 2:1 odlukom jednog sudije, čime je Milica Despotović osvojila je drugo mesto i srebrnu medalju. Senior Bojan Prćić je u super teškoj kategoriji preko 91 kg takođe osvojio drugo mesto kada je u finalu, takođe na poene, izgubio od protivnika iz Temerina. Bojanu je ovo bilo prvo državno prvenstvo nakon duže pauze od 2 godine.

Nikola Lončar je među starijim juniorima, u kategoriji do 75 kg ponovo bio najuspešniji borac na takmičenju. U samom finalu takmičenja, predajom protivnika iz Novog Sada, osvojio je zlatnu medalju i postao prvak Srbije u “low kicku”. Treba napomenuti i to da je Lončar ovom pobedom zatvorio ceo krug zlatnim medaljama jer je u sve četiri discipline, “kick light”, “low kick”, “K1” i “full contact” na državnim prvenstvima ove godine bio najuspešniji.

Ovim je završena takmičarska sezona sa državnim prvenstvima za 2023. godinu. Lončar će svoju krajnu proveru imatu u avgustu, na evropskom prvenstvu za juniore, kao član reprezentacije Srbije. Sledeća stanica su prvenstvo države u tajlandskom boksu 11. juna, Svetski kup u Budimpešti 15. juna i bokserska revija 17 juna. Naredna sezona startuje od septembra kada kreću vojvođanska prvenstva. Zadovoljan sam svim rezultatima koje smo do sada ostvarili. – ističe Alen Heralić, ponosni trener subotičkog kik boks kluba “Top Fajter” koji na svim većim takmičenjima nastavlja da uzima medalje i niže uspehe.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio