Šezdeset miliona srpskom obrazovanju, socijalnoj i zdravstvenoj zaštiti od Nisa

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Siniša Mali i generalni direktor kompanije NIS a.d. Novi Sad Kiril Tjurdenjev potpisali su ugovor o donaciji, koji predviđa da ova kompanija obezbedi 60 miliona evra za podršku projektima Vlade Srbije iz oblasti obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite.

Mali je tom prilikom iskazao zahvalnost na donaciji, ali i zadovoljstvo zbog toga što će ta sredstva biti namenjena za podršku projektima iz oblasti koje su od ogromnog značaja za napredak i dalji razvoj društva. Ministar je ukazao na to da su sve kompanije koje posluju u Srbiji i ovde ostvaruju profit svesne činjenice da je njihova uloga u našem ukupnom privrednom ambijentu značajna, ali i da je važna percepcija građana da je i kompanijama bitan razvoj našeg društva. Prema njegovim rečima, navedena sredstva će biti uplaćena do 30. maja, u dinarskoj protivvrednosti.

Godinama podržavamo mlade talente, ulažemo u obrazovanje, zdravstvo i institucije socijalne zaštite, ali i u ekologiju, sport, kulturu. Iza nas su brojni projekti koji su unapredili život naših sugrađana. Sada, u saradnji sa partnerima iz Vlade, činimo novi korak ka ostvarenju zajedničkog cilja – podrške projektima koji su od značaja za građane Srbije, poručio je Kiril Tjurdenjev.

Foto: nis.rs

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio