Skoro 1000 trkača na „Subotica Business Run“ trci na Paliću

Treću godinu za redom Sportsko udruženje Horizont i beogradska organizacija “Serbia Business Run“ organizuju trku na Paliću koja nosi naziv „Subotica Business Run“ i vrlo je uspešno održana juče, 25. maja, u sklopu serijala koji se svake godine sprovodi u ukupno 4 grada u Srbiji – Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Subotici.

Reč je o „team-building“ trci u kojoj učestvuju zaposleni iz kompanija koje se prijave, prve godine bilo je oko 300 učesnika, a ove godine učečće je uzelo 980 zaposlenih iz 66 kompanija iz Subotice, što je svojevrstan rekord.

U pitanju je trka od 5 km, trče se dva kruga po 2,5 km po Paliću, nakon toga u „Trkačkom gradu“ svi učesnici ostaju na „team building“ druženju gde dobijaju okrepu, piće i hranu, a u večernjim časovima upriličen je i koncert. – kaže Dejan Graovac ispred organizatora.

Događaj se održava uvek četvrtkom, nakon posla, a jedna kompanija čini jedan tim. Dužina staze od 5 km dozvoljava i manje aktivnim kolegama da kombinuju trčanje i hodanje, a naprednijim trkačima da ostvare lični ili kompanijski rekord. Tri najbolja rezultata unutar jedne kompanije se sabiraju. Bez obzira na brzinu kojom se pređe staza, na cilju sve zaposlene uvek čeka topla večera i hladno piće nakon kojih sleduje i žurka.

Trkački grad i prijemni centar su otvoreni u 16 časova, trka je startovala u 18 časova i trajala je do 19 časova, a ceo program trajao je do 22 časa. – dodaje Bogdanić.

Svaki učesnik ujedno je i pobednik, a pobeda se slavi uz nagrade, žurku i druženje sa kolegama. Nakon trke organizovana je “after work & run” žurka na kojoj je svirao “Punkermotoren band”.

Poziv za učešće otvoren je i za sve kompanije koje bi ubuduće želele da se priključe.

Plaća se kotizacija po zaposlenom, i za taj novac dobija se učešće u trci, ručak, koncert i medicinska nega tokom trke, a delili smo i promo majice. Svako ko želi može da prijavi svoje zaposlene putem našeg sajta www.serbiabusinessrun.com. – poručuje Veroljub Zmijanac, direktor serije trka koje se dešavaju po Srbiji uz dodatak da ove godine, trke imaju i humanitarni karakter.

Sa Fondacijom „Ana i Vlade Divac“ uspostavili smo saradnju i potpisali Memorandum sa „Vojvodinašumama“ i Gradom Zrenjaninom gde ćemo saditi 2300 stabala. Kompanije mogu da učestvuju i u akciji „Trka za šume“ gde mogu da kupe stabla, cena jednog stabla je 1200 dinara. To je na neki način vrta takmičenja koja će kompanija pobediti u toj trci koja će nam pomoći da ostvarimo cilj. Trenutno vodi kompanija „Schnieder electric“ sa 505 kupljenih stabala. – kaže Zmijanac.

default

Važno je napomenuti i to da ove trke imaju ekološki karakter, jer se na njima ne koristi plastična ambalaža, sve se reciklira, a koriste se i solarni paneli kojima se obezbeđuje potrebna električna energija.

 

Foto: Click Poduction

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio