Skoro 400 miliona dinara za 424 sportske stipendije u Srbiji

Ministarstvo sporta Republike Srbije svake godine dodeljuje mladim, talentovanim, ali i potvrđenim srpskim sportskim asovima, stipendije kojima pruža podršku i prepoznaje vrhunske mlade i perspektivne sportiste i u velikoj meri olakšava njihov put ka sportskim planetarnim visinama.

Svečano potpisivanje ugovora između Ministarstva sporta i sportista održano je u „Palati Srbija“ čiji je domaćin bio ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić, a samom događaju prisustvovalo je više od 400 srpskih sportista i proslavljeni sportisti, treneri, selektori reprezentacija. Ukupno 424 vrhunskih sportista amatera iz 52 nacionalna granska sportska saveza na osnovu ostvarenih rezultata iz 2022. godine biće stipendirano. Ukupna vrednost dodeljenih stipendija za koje će Ministarstvo sporta Vlade Republike Srbije obezbediti neophodna sredstva iznosi 378.500.000,00 dinara.

U ime stipendista skupu se obratio proslavljeni srpski odbojkaški reprezentativac Aleksandar Atanasijević istakavši da je čast i privilegija danas biti sportski stipendista u Srbiji i braniti boje naše zemlje na svetskom sportskom nebu.

Foto: Olimpijski komitet Srbije/facebook

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio