Spartak ubedljiv pred malobrojnim navijačima protiv Lučana

Utakimica 35. kola Mocart bet Superlige Srbije između FK „Spartak Ždrepčeva krv“ i FK „Mladost“ iz Lučana, iako po hladnom vremenu i kiši, pokazala je koliko su subotički fudbaleri čvrsti u svojoj nameri da pobede, jer su i pored manjka najiskusnijih igrača ostvarili trijumf od 2:0.

Bila je ovo jedna dobra, takmičarska utakmica gde smo mi u prvom poluvremenu imali kontrolu utakmice, imali posed ali nismo iz toga profitirali. Drugo poluvreme se otvorilo kada smo mi imali stopostotnu šansu, kada je Mirić bio sam sa golmanom i pogodio prečku, to se u ovakvim utakmicama kažnjava. Sledeći napad Spartaka iz jedne polušanse i sjajne reakcije Hrstića prelomilo je utakmicu. Nakon toga smo sve karte bacili u napad i otvorili mnoge prostore koje je Spartak sačekao rutinski i zatvorio utakmicu kako treba. – rekao je Tomislav Sivić, šef stručnog štaba FK „Mladost“ Lučani uz čestitke ekipi Spartaka na veoma važna tri boda.

I pored toga što je padala kiša i što je bio težak teren, a i pored toga što je veliki ulog bio danas, bila je to jedna korektna utakmica, agresivna, ali bez nekih težih startova i problema. Prvo poluvreme „Lučani“ su imali kontrolu, mi smo bili prilično bezopasni po gol protivnika međutim drugo poluvreme malo po malo smo krenuli i došli do pobede. Čestitam igračima na strpljivosti, na pokazanim nervima, sve su izdržali, čak i pogodak prečke i šansu glavom. – mirnim glasom poručio je Milan Milanović, šef stručnog štaba FK „Spartaka“ koji ovaj tim vodi u uspešan pobednički niz, i dodao da Subotičani sada jesu u povoljnijem položaju kada je u pitanju opstanak i Superligi, ali i da stvari još nisu gotove i ništa nije rešeno jer su pred Spartakovim fudbalerima još dve utakmice.

Moje mišljanje je da sa jednom pobedom ostajemo u ligi sigurno, a kolega ima odličnu ekipu i ja sam ubeđen da će i oni, da li direktno, da li kroz baraž, ostati u ligi. – zaključio je optimistični Milanović.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio