Sud proglasio Subotičanku krivom zbog podstrekivanja na ubistvo supruga

Viši sud u Subotici proglasio je danas, 17. maja Tatjanu Bulatović za krivu po krivičnom delu ubistva u podstrekavanju i izrečena joj je kazna zatvora u trajanju od tri godine, prenosi Politika.

Naime, subotičko Više javno tužilaštvo teretilo je Tatjanu Bulatović da je podstrekavala baštovana, Zoltana Keškeša, i davala mu novac, 1.600 eura, da ubije njenog supruga Zorana Bulatovića, koji je tokom suđenja svo vreme bio uz nju i tvrdio da je pomenuta pshički bolesna i da mu ne bi naudila. Kao olakšavajuća okolnost, okrivljenoj je priznato da je majka troje dece i da prethodno nije osuđivana, kao i da je u trenutku izvršenja krivičnog dela bila “smanjeno uračunljiva, ali ne bitno“, jer je neuropsihijatrijsko veštačenje pokazalo da kod nje nema duševne bolesti, već da je reč o emocionalno nestabilnom poremećaju ličnosti.

Suprug okrivljene, Zoran Bulatović, u toku procesa ipak je bio uz svoju suprogu i tvrdio je da Tatjana nije kriva i da nije planirala krivično delo već je sve bio proizvod njenog psihičkog stanja. Kako prenosi današnja Politika, u trajanje zatvorske kazne biće joj uračunato vreme koje je provela u pritvoru, kao i vreme tokom kojeg je imala zabranu napuštanja stana. Bulatović još kaže kako će se žaliti na presudu Suda jer bi izdržavanje kazne uticalo na njeno lečenje, kao i da njegova supruga nije kriva jer je kod nje, prema dijagnozi Specijalne bolnice iz Vršca, prisutan tzv “perzistentni sumanuti poremećaj” od kojeg se sada leči i znatno joj je bolje, a sve radnje zbog kojih se okrivljena tereti dešavale su se u vreme kada nije dobijala adekvatnu medicinsku pomoć.

Očajan sam zbog presude, jer je ona bolesna žena i sada će se prekinuti njeno lečenje za šta smo mi izdvojili i truda i vremena. – izjavio je Zoran Bulatović.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio