U OŠ „Vladislav Ribnikar“ formiraće se Tim za psihološke krizne intervencije

Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije saopštilo je, povodom Plana intervencije u krizi za OŠ „Vladislav Ribnikar“, da je zajedno sa Ministarstvom zdravlja, u saradnji sa ovom školom i Školskim timom za krizne intervencije, formiran Tim za psihološke krizne intervencije.

Ovaj tim čine psiholozi, psihoterapeuti i psihijatri Instituta za mentalno zdravlje, Klinike za neurologiju i psihijatriju dece i omladine Kliničkog centra Srbije, Društva psihologa, Filozofskog fakulteta i stručnjaka drugih relevantnih institucija. Pomenuti tim stručnjaka (psihologa, psihijatara, psihoterapeuta) je svakodnevno u školi od petka, 5. maja, i pruža svu stručnu neophodnu pomoć svima kojima je ona potrebna – učenicima, nastavnicima, roditeljima. Ovaj vid podrške obezbeđen je i za naredni period. Juče je počeo i prihvat učenika od prvog do četvrtog razreda, odnosno organizovan je produženi boravak i biće realizovan svakog narednog dana. U ovoj situaciji Ministarstvo prosvete i škola rukovode se preporukama i mišljenjem stručnjaka. S obzirom na veliki broj dece i roditelja koji žele da dođu u svoju školu i pričaju sa svojim nastavnicima, a uz stav dečjih psihijatara, škola će od srede, 10. maja, biti otvorena za svoje učenike.

To ne znači da od tog dana počinje i nastava, već su to rad i razgovori sa stručnjacima koji se organizuju u službi psihološke podrške učenicima, njihovim roditeljima i zaposlenima. Nastava će se uvoditi postepeno, u dogovoru sa roditeljima i stručnjacima. Takođe, škola i Školski tim će roditelje učenika obaveštavati putem redovnih kanala komunikacije, navodi se u saopštenju.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio