Voska i policija Srbije na zajedničkim vežbama „Zajednički odgovor 2023“

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije saopštilo je da je na više lokacija u Republici Srbiji juče počela združena taktička vežba sa bojevim gađanjima „Zajednički odgovor 2023“, tokom koje će snage Vojske Srbije i jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova uvežbavati izvođenje napadne operacije.

U vežbovnim aktivnostima učestvuju delovi Generalštaba Vojske Srbije, Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Komande za obuku, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, kao i sastavi Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, interventne i helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova. Opšti cilj vežbe, koja se realizuje ove i sledeće nedelje, jeste unapređenje obučenosti i osposobljenosti snaga vojske i policije za zajedničko rešavanje taktičkih i vatrenih zadataka tokom pripreme i izvođenja borbene operacije. U pripremnoj fazi, aktivnosti se realizuju na matičnim lokacijama jedinica, dok će u aktivnoj fazi, zajedničke snage na stalnim i privremenim poligonima uvežbavati izvođenje borbenih dejstava i operacija.

U završnom delu će državnom rukovodstvu i javnosti biti prikazan deo vežbovnih aktivnosti na privremenom poligonu „Pešter“, kao i obučenost i opremljenost snaga vojske i policije.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio