Kompanija „Amazon“ želi da podeli svoje resurse i znanje u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u Vladi Republike Srbije Jelena Begović razgovarala je sa predstavnicima kompanije „Amazon” o planiranim investicijama tog tehnološkog giganta u oblasti nauke i tehnološkog razvoja u ovom delu Evrope. Begović je ukazala na značaj projekta izgradnje BIO4 kampusa za razvoj nauke i tehnologije u Srbiji, kao i na važnost interdisciplinarnosti između bionauka, IT sektora i inovacija u veštačkoj inteligenciji.

Srbija je zemlja sa ograničenim brojem istraživača, podvukla je ministarka i naglasila da je sada fokus na proširivanju ovog ekosistema i koncentrisanju svih njegovih segmenata na jednom mestu, koje predstavlja centar oko kojeg gravitiraju biotehnologija, IT sektor i veštačka inteligencija. Predstavnik „Amazona” Tomaž Olejnik preneo je da ova kompanija želi da podeli svoje resurse i znanje jer u Srbiji, kako je ocenio, postoji mnogo mogućnosti za unapređivanje nauke i tehnologije. Ova kompanija je spremna da investira u startap ekosistem u Srbiji.

Otvoreni smo za vaše potrebe i spremni da izađemo u susret svemu onome na čemu želite da radite. – naveo je Olejnik i poručio da „Amazon”, u saradnji sa Vladom Srbije, želi da izabere grupu startap kompanija koje će doprineti razvoju društva u Srbiji.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio