Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra u Gradskoj kući u utorak 27. juna, u 20 časova

Koncert Subotičkog simfonijskog orkestra u kamernom sastavu održaće se sutra, 27. juna u 20 časova u Velikoj većnici Gradske kuće, sa početkom u 20. časova.

Kao i svaki prethodni i ovaj koncert donosi jedinstvenu priliku da uživate u fantastičnom programu, koji smo brižljivo birali za vas, našu publiku. Sa ponosom predstavljamo nekoliko izvanrednih kompozicija koje će vam pružiti nezaboravno muzičko iskustvo, pa ćemo na samom početku programa izvesti “Svitu svetog Pavla” Gustava Holsta, op. 29. Oduševljen sam što će sa nama nastupiti izvnaredna čelistkinja Kristina Tokodi, solistkinja koju subotička publika veoma dobro poznaje po savršenim izvedbama i brojnim nagradama. Ova izuzetna instrumentalistkinja je solistkinja Subotičkog simfonijskog orkestra, Vojvođanskih simfoničara, Opere Srpskog narodnog pozorišta, a sa nama će odsvirati “Koncert za violončelo i orkestar u a-mollu”, op. 129 Roberta Šumana. Ova prelepa kompozicija nije izvođena sa orkestrom u Subotici već skoro dve decenije, pa je i zato ovo poseban trenutak za publiku. – naglasio je Miloš Nikolić, direktor subotičkog Simfonijskog orkestra.

Za završni deo koncerta, kojim će dirigovati maestro Mikica Jevtić, odabrana je kompozicija rafinirane lepote, čuvena “Svita Holberg”, op. 40, koju je komponovao Edvard Grig. Nakon ovog koncerta, Subotički simfonijski orkestar će vredno raditi kako bi se već u avgustu ponovo pojavio pred publikom povodom Svestkog dana mladih, pa za Dan grada, za kada sprema pravi spektakl klasične muzike, projekat „Tri tenora“.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio