Nikola Jokić ušao u istoriju osvojivši NBA prsten

U nedelju je celu planetu obišla vest da je Novak Đoković postao najbolji teniser sveta u istoriji, a još jedan od najboljih postao je i Somborac, košarkaš Nikola Jokić.

Zahvaljujući našem Jokiću, košarkaši Denvera prvi put u istoriji postali su šampioni NBA lige jer su u finalu, na svom terenu, savladali ekipu Majamija sa 94:89 (22:24, 22:27, 26:20, 24:18), što je doprinelo da američki “nagetsi” pobede sa ukupnim rezultatom 4:1. „Bol“ arena u Denveru koja prima 21.000 mesta, bila je premala da primi sve ljubitelje košarke koji su želeli da proslave šampionsku titulu. Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je još jednu fantastičnu utakmicu u njegovom stilu, bio je najefikasniji sa 28 poena, uz 16 skokova i četiri asistencije. Jokić je bio centralna figura utakmice koja nastavlja da ruši sve dosadašnje rekorde u NBA ligi. On je prvi košarkaš u istoriji koji je ostvario 11 tripl-dablova u plej-ofu, prvi koji je stigao do učinka od najmanje 500 poena, 250 skokova i 150 asistencija.

Nikola Jokić je proglašen i za najkorisnijeg igrača finalne serije NBA lige, a u samom finalu protiv Majamija u pet mečeva u proseku je beležio 30,2 poena, 14 skokova i 7,2 asistencije. Nikola je prethodnoj tituli dvostrukog MVP-a regularnog dela sezone i MVP-a finala Zapadne konferencije, sada dodao i titulu najkorisnijeg igrača finala. “Denver” je zahvaljujući njemu stigao do “šampionskog prstena” prvi put u istoriji, a Jokić je nakon utakmice izjavio “Posao je gotov, idemo kući”.

Nadamo se da reč “kući” označava povratak u Srbiju i sa radošću očekujemo Nikolu Jokića.

Foto: screenshot

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio