Od sada i zvanično, Keržakov je narednih godinu dana trener FK Spartak Žk

Fudbalski klub “Spartak ždrepčeva krv” predstavio je danas 19. juna novog šefa stručnog štaba i glavnog trenera, proslavljenu rusku legendu, Aleksandra Keržakova.

Veoma sam zadovoljan što smo uspeli da angažujemo takvo fudbalsko ime koje će nas predvoditi u narednoj sezoni. Vrlo brzo smo se dogovorili i mislim da je ovo dobra i velika stvar za Spartak. Siguran sam da, kao što je imao vrhunsku fudbalsku karijeru, da će u tom smeru ići i njegova trenerska karijera. – izjavio je Nikola Simović, predsednik FK ”Spartak ždrepčeva krv” koji kaže da je Keržakov do sada bio selektor mladih selekcija Rusije uzrasta 17, 18 i 19 godina, nakon čega je vodio dva kluba u Rusiji i jedan na Kipru.

Siguran sam da on kao mlad trener ima veliki potencijal i da će možda čak i nadmašiti u trenerskom poslu ono što je ostvario kao igrač. – dodao je Simović.

Ugovor sa ruskim trenerom potpisan je na jednu plus jednu sezonu. Što se tiče ciljeva u novoj sezoni, Simović kaže da će plej-off biti jedan od njih.

U rezultatskom i takmičarskom smislu to će sigurno biti plej-off, jer Spartak kao klub jednostavno mora da igra plej-off po svojoj tradiciji i statusu u Superligi gde se Spartak nalazi već 14 godina. Zaslužujemo da se nađemo u prvih osam ali ćemo to morati da pokažemo i na terenu. Pre svega čeka nas ozbiljan posao u prelaznom roku gde ćemo morati da se pojačamo kako bismo imali ekipu koja može da igra taj plej-off. – zaključio je Simović.

Nakon prvih razgovora sa novim šefom stručnog štaba, nekadašnji glavni trener, a sadašnji sportski direktor Ljubiša Dunđerski kaže da je Kežakov željan i da ima snage, volje i znanja da Spartak dovede tamo gde treba da bude.

Mene je novi šef oduševio kada je pred igračima rekao:Nemojte na gledati kao igrača koji sam bio, nego kao trenera koji jesam i koji ću biti. Tu sam maksimalno da mu pomognem da se što pre uklopi, trenažni proces koji ima u planu mislim da je na pravom nivou i da će uneti neke dobre novine za FK “Spartak” ali i za srpski fudbal. – izjavio je Dunđerski uz najsrdačniju dobrodošlicu novom treneru.

Hvala svima na dobrodošlici, na toplom prijemu za mene i moje pomoćnike. Mnogo sam slušao o istoriji i renomeu kluba i znam šta treba da se radi u nastavku sezone. Slažem se sa rukovodstvom i imamo isto mišljenje kako će ekipa i klub da se razvijaju u narednom periodu. Potrudiću se da Spartak ove sezone igra jedan interesantan fudbal, pre svega za navijače, a rezultati će doću samo po sebi. – izjavio je Keržakov dodajući da je znao kakvi su trenutni uslovi u Spartaku, a da ima uvid i u kvalitet trenutnih fudbalera i da ubeđen da će oni napredovati na tehničkom i taktičkom planu.

Bitno je da takmičari budu psihički i emocionalno pripremljeni za nastavak sezone kako bi rezultati u budućnosti došli. – poručio je Keržakov.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio