Počelo rušenje palićkog „Bejruta“ pred turističku sezonu

Preduzeće “Park Palić” u decembru prošle godine započelo je akciju sređivanja Vikend naselja na Paliću. Usledio je mukotrpan posao kontaktiranja vlasnika i provera da li su određeni objekti i nekretnine legalizovani, a sve u cilju kako bi se ovaj deo turističkog naselja, nakon više godina nebrige doveo u red.

Nakon mnogo razgovora i utvrđivanja činjenica od strane inspektora grada Subotice da se radi o objektima koji su u takvom stanju da nisu za korišćenje, nemaju vlasnike i bespravno su podignuti, danas 02. juna započeto je sa rušenjem 12 objekata koji su ružili Vikend naselje zbog koga je ovaj deo Palića dobio i nazov palićki “Bejrut”.

Utvrđeno je da su ti objekti nezakonito sagrađeni, isto tako i ustanovljeno je da nema pravnog osnova za legalizaciju ovih objekata i na bazi toga je doneto rešenje od strane Sekretarijata za građevinarstvo da grad Subotica, odnosno investitor, a to je park Palić, može da pristupi uklanjanju ovih objekata. Moram da se zahvalim i Javnom pravobraniocu grada Subotice zbog toga što je bio veoma profesionalan i što je zajedno sa svima ostalima koji su bili učesnici u ovom procesu podpomagao relativno brzo obavljanje ovog procesa. – izjavio je predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, uz dodatak da ista sudbina čeka još najverovatnije za četiri objekta, potrebno je samo da se proces ispitivanja legalnosti objekata do kraja završi.

Izuzetno sam radostan zbog toga što smo zajednički dokazali da ono što se decenijama činilo nemogućim, moguće je uraditi i to u roku od šest meseci ako se to želi i ako se upregnu svi oni koji oko toga imaju nekakav zadatak. Uspeli smo ovo uraditi na početku turističke sezone, uredićemo ovaj prostor kako bi Palić bio spreman da primi veliki broj turista koji očekujemo u predstojećim mesecima. – naglasio je Pastor.

Za ovaj projekat, Vlada AP Vojvodine obezbedila je sredstva u visini od 36 miliona dinara.

Ostalo je da dođemo do vlasnika još 32 objekta, počećemo ispočetka proces kako bih kontaktirali vlasnike svih objekata, ili ljude koji imaju veze sa vlasnicima. Cilj je da očistimo Vikend naselje pa molimo vlasnike oronulih objekata da obnove svoje nekretnine. Svi koje smo kontaktirali bili su oduševljeni i pozitivno sa reagovali na to da je neko konačno počeo da rešava situaciju. Nećemo stati dok ne budemo imali imali informacije o statusima svih objekata, a tu smo i da pomognemo svi vlasnicima i da na kraju zajedno rešimo problem. – istakla je Valerija Denč, direktor “Park Palić” d.o.o..

Foto: Pastor Ištvan/facebook

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio