Prvi put u Subotici održano Evropsko prvenstvo u bodibuildingu

U subotu, 24. juna u Subotici je, u Narodnom pozorištu, po prvi put održano Evropsko prvenstvo u bodibuildingu. Ovo je treći put od 1982. godine da je Srbija domaćin ovog prestižnog takmičenja.

Reprezentacije Srbije je na ovom Evropskom prvenstvu, pod okriljem Svetske fitnes federacije (WFF) osvojila fantastične rezultate. Subotičanka Emilija Stanojević, prošlogodišnja Svetska šampionka, na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu uspela je da se svojom formom izbori prvo mesto u kategoriji figura i postane profesionalni sportista osvojivši PRO CARD licencu. Kasnijim nastupom u profesionalnoj kategoriji Stanojević je osvojila zlatnu medalju i postala apsolutna šampionka Evropskog prvenstva.

Takmičar Branko Teodorović je po četvrti put osvojio Evropski šampionat u profesionalnoj kategoriji “Bermuda”.

Srđan Pešić osvojio je prvo mesto i PRO CARD licencu u kategoriji “Bermuda”.

Melita Kosanović postala je Vice šampion Evrope u dve kategorije, “Bikini” i “Sportmodel” preko 30 godina. Miroslav Vrebac osvojio je treće mesto na ovom prvenstvu u kategoriji “Bodybuilding performans”, a još jedan Subotičanin, Bodre Gabor osvojio je takođe treće mesto u kategoriji “Superbody”.

Čestitamo našim reprezentativcima na postignutim odličnim rezultatima. Šampionat je protekao u najboljem redu, uz učešće sjajnih takmičara i mnogo lepog druženja. Biće nam drago da ponovo organizujemo jedno ovakvo takmičenje, sada sledi kratak odmor, a potom toga počinju pripreme za narednu sezonu. – poručuje Branislav Stanojević, predsednik Svetske fitnes federacije za Srbiju.

Takmičenje je bilo prelepo organizovano i ja mogu samo sve pohvale da uputim. Na dan takmičenja je uvek najteže jer smo tog dana dehidrirani i veoma iscrpljeni ali sve se to izdrži jer je izlazak na scenu nešto neopisivo lepo. – kaže nam ponosna Emilija Stanojević, apsolutna šampionka Evropskog prvenstva 2023. godine i dodaje da će njen odmor biti veoma kratak jer je već tokom jeseni ove godine očekuju nova takmičenja i pobede.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio