Sa budžetom od skoro 8 milijardi dinara JVP „Vode Vojvodine“ spremno za borbu sa problemima

Direktor JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević obišao je juče, 08. juna sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem i predsednikom Opštine Srbobran Radivojem Debeljačkim radove na formiranju akumulacije „Srbobran“.

Pored akumulacije, u toku su završni radovi na novoj crpnoj stanici sa potisnim cevovodom i brani na Krivaji, koji će omogućiti navodnjavanje dodatnih 6.000 ha okolnog poljoprivrednog zemljišta.

Imali smo često situaciju da Krivaja presuši, da ne može da se navodnjava i da imamo pomor ribe. Ovim projektom rešavamo navodnjavanje novih 6.000 hektara i ekološke probleme i mislim da će poljoprivrednici i stanovnici Srbobrana biti zadovoljni. U maksimumu će oko 890.000 kubika litara vode biti na raspolaganju za održavanje nivoa vode u reci Krivaji – rekao je direktor JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević. On je najavio da će navodnjavanje na ovom području biti moguće već od sledeće poljoprivredne sezone. U ime preduzeća, on se zahvalio Pokrajinskoj vladi na izdvojenih 1,5 milijardi dinara ove godine namenjenih isključivo borbi protiv suše. Kružević je istakao da ove godine JVP „Vode Vojvodine“ ima rekordan budžet od skoro osam milijardi dinara, što znači da zaista može da se uđe u koštac sa problemima.

Ovaj projekat je značajan kao deo velikih zajedničkih napora da, narodnim jezikom rečeno, dovedemo vodu do što većeg broja parcela. Kada završimo sve radove iz razvojnog fonda Ujedinjenih arapskih emirata, mi ćemo na 103.000 hektara moći da dovedemo vodu i time povećamo prinose. – rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, dodajući da je to dobra vest za Vojvodinu, imajući u vidu sve prisutnije klimatske pormene i sušu.

Foto: vodevojvodine.com

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio