Šampioni države streljački klub Spartak na prijemu kod gradonačelnika Subotice

Nakon osvojenog prvog mesta i titule ekipnog i pojedinačnog šampiona države na nedavno održanom prvenstvu Srbije serijskom vazdušnom puškom koje se odigralo u Ivanjici, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić upriličio je danas, 07. juna, svečani prijem za članove streljačkog kluba “Spartak iz Subotice”.

Danas sam imao veliko zadovoljstvo da primim seniorke streljačkog kluba “Spartak” koji su na nedavno završenom prvenstvo Srbije u Ivanjici osvojile ekipnu titulu prvaka Srbije i to u sastavu Milice Ikić, Jelene Todorović i Sanje Sremački. Tu nije bio kraj uspeha, osvojile su i pojedinačna priznanja, prvo mesto seniorke Milica Ikić i treće mesto Jelena Todorović, a svi rezultati su postignuti u gađanju vazdušnom puškom. – izjavio je gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić čestitavši rukovodstvu kluba i struci što vode računa o seniorkama, ali o njihovim naslednicama, jer su u Ivanjici i juniorke strečkačkog kluba “Spartak” osvojile šampionsku titulu.

U 10 prethodnih godina klub je osvojio preko 50 pehara što predstavlja svejevrstan uspeh u ovom sportu.

Poželeo bih im da nastave da osvajaju titule i medalje, mesec dana pre ovog prvenstva Srbije potvrdile su i titulu prvaka Vojvodine kao što su i juniorke osvojile vicešampionsku titulu. Svi koji prate sport, a naročito oni koji su u sportu, znaju da je mnogo teže braniti nego osvojiti titulu, mnogo više trudna morate da uložite da podignete lestvicu rada, da bi ste odbranili osvojenu titulu u prethodnom šampionatu. – poručio je Bakić nakon prijema streljašica.

Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da se ponovo nađem ovde na istom mestu kao i prošle godine i da pohvalimo našu ekipu seniorki koje su uspele da odbrane prethodno osvojenu titulu. Ovaj tim je već godinama dominantan u Srbiji jer unazad pet godina ne silaze sa postolja, jednom su bili treći, dva puta vicešampionke, i dva puta zaredom šampioni. Tu se nadam da nam nije kraj, nastojaćemo i dalje da pobeđujemo, a sledeći cilj nam je da iduće godine oborimo državni rekord. – rekao je trener kluba Milan Jarić, dodavši da devojke na treningu već pucaju mnogo više nego što je državni rekord, ali je takav rezultat na takmičenju ipak teže postići, u prilog tome govori činjenica da rekord nije oboren već 30 godina.

U ekipnim rezultatima klub “Spartak” drži primat i u Vojvodini, odakle i potiču najjači klubovi u državi sa izuzetkom nekoliko klubova iz uže Srbije. Na prošlogodišnjem prvenstvu države u Trsteniku, tim je, prema rečima trenera, dominirao u tri discipline.

U jednoj smo osvojili grupnu i pojedinačnu titulu šampiona polu-automatskom puškom, a osvojili smo i dve šampionske titule malokalibarskom puškom, što bi moglo da znači da je ovaj klub jedan od vrhunskih klubova u državi. To je zasluga svih takmičara, trenera i rukovodstva kluba koji se maksimalno angažuje, a pomoć je dao i Grad na čelu sa gradonačelnikom Bakićem jer bez njihove pomoći u smislu i materijalne i moralne, ne bismo postigli ovakve rezultate. – rekao je trener Jarić.

U ovoj godini, streljački klub “Spartak” očekuje organizacija četiri prvenstva Vojvodine i četiri prvenstva države koje će se tokom avgusta i septembra održavati na strelištu između Subotice i Palića, u malokalibarskom, poluautomatskom i vojničkom vatrenom oružju.

Ovo prva moja prva titula državnog prvaka, zahvalila bih se timu i trenerima na podršci koju su mi pružili na ovom putu, nadam se da ćemo i u budućnost imati još mogao ovakvih uspeha. – izjavila je državna prvakinja, seniorka Milica Ikić, oštro oko streljačkog kluba “Spartak” iz Subotice.

Foto: Stevan Bakić/facebook

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio