Spartak opet sreću traži sa Rusima

Ostavivši Spartak u Super ligi Srbije Milan Milanović je sporazumno napustio klub, te su tako Subotičani ostali bez trenera pred sam početak priprema za novu sezonu. Po čaršiji se poslednjih par dana za novog šefa struke spominje veliko rusko fudbalsko ime Aleksandar Anatoljevič Keržakov, bivši kapiten reprezentacije Rusije i Zenita.

Spekuliše se da bi Rus doveo i dva pomoćnika koji slove za stručnjake u svom poslu, Vladimira Valerieviča Kazakova i Ruslana Alekseeviča Adžindžala, što dovodi do zaključka da će još neko iz starog tabora stručnog štaba napustiti klub. Ostaje da sačekamo još par dana da se definišu neke klauzole ugovora, a tada ćemo saznati kako će izgledati stručni štab najsevernijeg kluba u Srbiji za narednih godinu dana, a moguće i do leta 2025. godine.

Keržakov je po vokaciji napadač koji je pored Zenita igrao u Sevilji, Dinamu iz Moskve i Cirihu, a sve je to zaokružio nastupima u reprezentaciji Rusije, čiji je dres nosio 91 put uz postignutih 30 golova. Da li ovo znači da će Spartak u narednoj sezoni igrati napadački fudbal i konačno dovući publiku na stadion, ostaje da vidimo. Činjenica je da Keržakov kao trener nema posebna iskustva s obzirom da je vodio omladinsku selekciju Rusije, zatim je proveo jedno vreme u drugoj ligi gde je vodio Tomsk i Nižnj iz Novogorda, a poslednje dvomesečno iskustvo imao je na klupi kiparske Karmiotise, gde je vezao 6 poraza nakon čega je smenjen.

Postoje indicije da novi šef struke FK Spartak Žk bude promovisan sledeće nedelje, pošto se reše detalji ugovora i ozvaniči njegov dolazak u Suboticu.

Foto: nogomania.rs i wikipedia.org

 

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio