Subotičanka Minja Kopunović plasirala se na letnju Evropsku Olimpijadu za mlade

Subotičanka Minja Kopunović krupnim koracima grabi ka budućnosti uspešnog sportiste, a najveći trenutak u njenoj karijeri, ovoga leta biće učešće na Evropskoj olimpijadi za mlade (EYOF).

Minja se na ovo prestižno takmičenje kvalifikovala nakon što je u finalu Kupa države za seniore u Kraljevu ispunila normu istrčavši vreme od 25:04 u trci na 200 metara. Norma za učešće iznosila je 25:15, a Minja je i prošle i ove godine uspela da trči brže od potrebnog vremena i na taj način sebi obezbedila učešće na EYOF-u. Takmičenje za sve mlade do 18. godine ove godine će se održati u Mariboru, u Sloveniji, od 23. do 29. jula.

– Krenuli smo da se spremamo za takmičenje, da naoštrimo formu. Imamo za to šest nedelja i nadamo se da će to vreme biti dovoljno jer nam je želja da još više popravimo ovaj rezultat i da Minja uđe u finale takmičenja na kojem će se, u svim sportovima, prikazati najbolji mladi sportisti iz cele Evrope. – kaže Bela Evetović, trener u atletskom klubu „Spartak“ iz Subotice, inače dugogodišnji iskusni trener koji kaže da sport voli svim srcem.

Dok je bila mlađa, sanjala je o medaljama, a sada nakon 11 godina treniranja, Minja Kopunović ima zrelije ciljeve i želje.

Bitno mi je da svoj lični rezultat popravim i da možda oborim državni rekord. Nekada sam trenirala skok u dalj i, kao pionir, imala sam dobre rezultate, bila sam nekoliko godina državni prvak ali me je povreda u tome stopirala. Međutim nisam odustala, nastavila sam da treniram trčanje. – kaže Kopunovićeva koja se, osim u trci na 200 metara takmiči još i u trkama na 100 i na 400 metara, kao i u štafetnim deonicama.

Nemam strah i nemam tremu, veoma sam motivisana. – poručuje nesutrašiva Minja Kopunović koja je prošle godine bila treća na državnom, a prva na vojvođanskom prvenstvu.

Nama ostaje da joj poželimo dobro zdravlje, dobar trening i neku medalju na Olimpijadi.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio