Vojska Srbije spremna da odgovori na zadatke

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je deo zadejstvovanih snaga Vojske Srbije, a tokom obilaska je razgovarao i sa pripadnicima Vojske Srbije na matičnim i izdvojenim lokacijama i uverio se u njihovu spremnost i odlučnost za izvršavanje svih dodeljenih zadataka.

On je ukazao na to da je, postupajući po naređenju predsednika Republike, kao vrhovnog komandanta, sa generalima i komandantima VS, ali i komandantima Žandarmerije i Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, obišao položaje u opštinama Raška, Novi Pazar i na Kopaoniku. Potpredsednik Vlade je istakao da je imao priliku da sagleda njihovu osposobljenost i visok moral koji ih odlikuje, a što su pokazali prilikom realizacije svih segmenata angažovanja u okviru zadejstvovanih snaga.

Uverio sam se u to da su raspoloženje, motivisanost i odlučnost pripadnika VS i MUP-a na visokom nivou, puni su pozitivnog patriotskog naboja, sa očekivanjima da čuvamo mir i stabilnost, ali ne smanjujući našu sposobnost i odlučnost da zaštitimo suverenitet Srbije i sve njene građane. – naglasio je Vučević.

Prema njegovim rečima, za građane Srbije je najvažnije da znaju da su pripadnici Vojske Srbije spremni da odgovore na sve dodeljene zadatke.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio