Završni ispit od 21. do 23. juna polažu svi učenici osmog razreda osnovnih škola

Vršilac dužnosti ministra prosvete u Vladi Republike Srbije Đorđe Milićević prisustvovao je sastanku Republičke komisije za sprovođenje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja za školsku 2022/2023. godinu i prijemnog ispita i upisa učenika u srednju školu za školsku 2023/2024. godinu.

Milićević je istakao da su sve dosadašnje aktivnosti na ovom planu sprovedene kvalitetno, izrazivši očekivanje da će i preostale obaveze biti realizovane na najbolji mogući način. On je podsetio na to da su Ministarstvu prosvete značajni partneri u procesu realizacije završnog ispita škole, MUP, Kancelarija za informacione tehnologije i eUpravu, Javno preduzeće Pošta Srbije, Fakultet organizacionih nauka, Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

– Završni ispit 21., 22. i 23. juna 2023. godine polažu svi učenici osmog razreda osnovnih škola, kao i odrasli koji stiču osnovno obrazovanje u skladu sa zakonom kojim se uređuje obrazovanje odraslih. – navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio