Fk Spartak Žk predstavio pojačanja letnjeg prelaznog roka

Nakon dolaska novog šefa stručnog štaba Aleksandra Keržakova, fudbalski klub „Spartak Ždrepčeva krv“ predstavio je u sredu, 12. jula i nove igrače. Dejan Kerkez, Miloš Mijić, Strahinja Tanasijević, Veljko Jocić i Aleksandar Vulić nova su pojačanja u Spartakovim redovima. 

Miloš Mijić je 1989. godište i vezni je igrač koji se dokazao na terenima u Srbiji i inostranstvu, momak koji će svojim znanjem i iskustvom sigurno pomoći ekipi da dođe tamo gde treba da bude. Dejan Kerkez je bio kapiten ekipe Spartaka koja je izborila Evropu, bio je u inostranstvu, a bio je i kapiten Napretka i on nam je falio kao stub odbrane i neko ko će da vodi ostale momke ispred sebe. Aleksandar Vulić je 2001. godište, po odlasku Miše Dubljanića cela struka se složila da je Aleksandar neko ko nam je potreban. – izjavio je sportski direktor FK „Spartak Ždrepčeva krv“, Ljubiša Dunđerski koji je poželeo puno sreće novim igračima.

Srećan sam što sam se vratio u Spartak, u razgovoru sa predsednikom Simovićem i ostalim ljudima sam video ogromnu želju za mojim ponovnim angažovanjem, bilo je veoma leppo kada sam prvi put igrao za Spartak i bili smo veoma uspešni. Vratio sam se jer sam u Spartaku proveo lep period i zato što verujem da možemo da ponovimo dobre rezultate i budemo opet uspešni. – poručio je Dejan Kerkez uz dodatak da je usvojio nove zahteve kluba i da mu trenutna ekipa, koja je mlada i puna kvalitetnih pojedinaca deluje obećavajuće.

Odlučio sam da dođem u FK „Spartak“ iz razloga što sam se lepo osećao kad god sam dolazio ovde, to je bio moj utisak i iz tog razloga sam i rešio da se opredelim za Spartak i pored nekih drugih varijanti. – rekao je Miloš Mijić, uz obećanje da će se potruditi da svojim iskustvom doprinese ekipi da ostvari što bolji uspeh ove sezone. Ovaj igrač je prve fudbalske korake naučio u omladinskoj školi Crvene Zvezde, prvi tim za koji je igrao bio je OFK „Beograd“, a nakon toga je igrao i u mnogim klubovima Srbije, u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Malti.

Aleksandar Vulić je u svom predstavljanju rekao da dolazi iz FK „Javor“, da igra na poziciji golmana, a da mu je velika čast i zadovoljstvo što je deo ovako velikog kluba koji ima neverovatnu istoriju i tradiciju.

Mislim da su Spartak kao klub i Subotica kao grad jako dobri za mlade igrače, na meni je da naporno radim i treniram, dam svoj maksimum na svakom treningu i svakoj utakmici. – izjavio je Vulić koji će ubuduće braniti mrežu subotičkog kluba.

Strahinja Tanasijević je 1997. godište i igra na poziciji centralnog beka.

Novi šef stručnog štaba uveo je neke novine i drugi sistem koji ćemo igrati ove godine, zbog toga smo se odlučili za Strahinju zbog njegove brzine u povratnom trčanju. – rekao je Dunđerski, na čega je Tanasijević poručio da se na poziv Uprave kluba nije mnogo razmišljao.

Spartak je klub sa velikom tradicijom i dugo godina nastupa u najjačem rangu. Bili su najkonkretniji i odučio sam se da dođem u Spartak. Biće mi drago da gradimo pobednički melntalitet. – naglasio je Tanasijević koji smatra da Spartak ima veliki potencijal, a novi trener odlično prenosi svoje znanje i iskustvo iz čega će sigurno izaći dobar rezultat, barem prvih osam, prema njegovim rečima.

Otkrovljenje letnjih priprema na Zlatiboru bio je mlađani kadet Spartaka, Veljko Jocić koji je 2006. godište.

Odmah smo reagovali i sa njim je potpisan profesionalni ugovor, nadam se da će svojim ponašanjem radom i zalaganjem opravdati ono što Spartak misli da on može postati. – poručio je sportski direktor Spartaka.

Hvala stručnom stabu i momcima koji su me prelepo primili. Pripreme su bile super i dobro sam se pokazao čime sam, nadam se, stekao poverenje trenera. Najbolji fudbaleri su uglavnom najmršaviji, meni ne trebaju visina i snaga, imam svoje znanje, a iskustvo ću steći sa momcima sa kojima trenira. – poručio je Jocić, najmlađa prinova u Spartakovom timu.

U subotu 15. jula startuje prva prijateljska utakmica novog saziva Spartaka koji će u 19 časova na Gradskom stadionu u Subotici igrati priotiv FK „Radnički“ iz Sremske Mitrovice. Biće to sjajna prilika da se novi igrači ali i novi trener pokažu subotičkoj publici u najboljem svetlu, pa bi isto tako lepo bilo da se i Subotičani, u što većem broju pokažu kao dobri domaćini i navijanjem podrže novu postavu „Spartaka Ždrepčeva krv“.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio