Nižu se uspesi atletičarke Spartaka Minje Kopunović

U vikendu koji je za nama, 08. i 09. jula u Novom Pazaru je održano Prvenstvo Srbije u atletici do 18 godina.

Naša Subotičanka Minja Kopunović, članica atletskog kluba „Spartak“ iz Subotice učestvovala je na ovom takmičenju i ponovo uspela da ostvari dobre rezultate i kući se vrati sa dve medalje za svoj klub. Prvog dana takmičenja, u trci na 400 metara Kopunović je osvojila drugo mesto i srebrnu medalju jer je deonicu istrčala za 57,62 sekundi. Drugoga dana Subotičanka je trčala deonicu od 200 metara i zauzela treće mesto rezultatom od 22,17 sekundi. Pred Minjom se uskoro nalazi i možda najvažnije takmičenje njene karijere, Evropska olimpijada za mlade (EYOF) koja će se ove godine održati u Mariboru, u Sloveniji, od 23. do 29. jula.

Prvom trkom jesam zadovoljan ali drugom baš i nisam, konkurencija je bila oštra. Pripreme za olimpijadu i dalje traju, nažalost ni  Grad ni Savez nisu se potrudili da plate neke pripreme van Subotice ali radićemo kvalitetne pripreme ovde, kako smo to činili i ranije. – kaže Bela Evetović, trener atletskog kluba „Spartak“.

I pored toga što se pripreme i treninzi rade u Subotici bez nekih promena, osim trenažnog procesa, Kopunovićeva je uspela da u posledenjih mesec dana naniže dobre rezultate.

U trci na 200 metara malo je falilo da budem i prva ali  konkurencija je bila jaka. Nastavljamo dalje sa pripremama za Evropsku olimpijadu za mlade. – poručije takmičarka Minja Kopunovič.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio