Održan prvi radni sastanak učesnika u organizaciji 6. Subotičkog polumaratona koji će se održati 27. avgusta

Predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor sazvao je za danas, 07. jula radni sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici svih učesnika u organizaciji Subotičkog polumaratona. Subotički polumaraton se održava u sklopu obeležavanja Dana grada Subotice i on je iz godine u godinu sve popularniji kako u krugovima domaćih sportista, tako i sportista iz inostranstva.

Na sastanku u Gradskoj kući prisustvovali su predstavnici Sportskog udruženja „Horizont“ u svojstvu organizatora trke, i predstavnici državnih i lokalnih organa, javnih službi, tačnije Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave Subotica, direktori nadležnih javnih i javno komunalnih preduzeća grada Subotice sa svojim saradnicima, direktorka Doma zdravlja Subotica, predstavnici Službe hitne medicinske pomoći, Gradske organizacije Crvenog krsta, preduzeća „Vojput“ d.o.o., gradskih ustanova kulture, udruženja kao i predstavnici Grada Subotice i nadležnih službi gradske uprave.

Nakon pet godina uspešnog održavanja ovog značajnog sportskog događaja, učesnici sastanka su konstatovali da i pored toga što on iziskuje mnogo pažnje, detaljno razrađene planove i veliku stručnost, upravo je usklađen rad i želja da se doprinese uspešnosti događaja koji nosi slavu našeg grada motiv i podstrek da se svi angažuju svojim znanjem i resursima. Dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada je u ulozi domaćina današnjeg sastanka istakao, da je ovo jedna od sportsko rekreativnih manifestacija koja pored toga što promoviše sport, promoviše i Suboticu, a ujedno doprinosi i sadržajima turističke ponude našega grada. Trasa je osmišljena da vodi kroz centar grada gde se nalaze prelepa zdanja, ponos Subotičana. Učesnici će tokom trke biti u prilici da vide mnoge kulturno istorijske objekte – crkve, Gradsku biblioteku, da uživaju u lepotama Gradske kuće, Sinagoge, Rajhlove palate, izgrađenih u stilu secesije.

Šesti po redu Subotički polumaraton se održava 27.08.2023. godine pod sloganom „Trči kroz istoriju“. Prijave su otvorene i zainteresovani trkači mogu da se prijave na sajtu subotičkipolmraton.com za trku od 5 km, trku „Inspira 10“  i polumaraton, 21,1 km.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio