Sjajan vikend u Kragujevcu za pionire plivačkog kluba Spartak

Proteklog vikenda, 1. i 2. jula ove godine u Kragujevcu je održano Letnje prvenstvo Srbije u plivanju za pionire. Na ovom, najvažnijem takmičenju ove godine u Srbiji za ove uzrasne kategorije, nastupilo je 237 takmičara iz 35 klubova Srbije. Ekipa Spartaka je brojala 8 plivača i 8 plivačica, i u svakom slučaju potvrdila predviđanja da će boriti za samu titulu Prvenstva.

Takmičenje je proteklo u izuzetno napetoj, fer i korektnoj sportskoj atmosferi, a kao epilog, Spartak je zauzeo ekipno drugo mesto, odmah iza beogradskog “11. aprila” koji je svakako bio neprikosnoven i pre početka Prvenstva. Za jedan deo takmičara, trke koje su plivali u toku ova dva dana bile su u stvari trke karijere. U nekoliko trka, plivači su praktično u nekoliko minuta plivanja, imali priliku da pokažu rezultat njihovog kompletnog, dosadašnjeg, plivačkog napretka i razvoja.

Svakako da je Sara Stipić bila zvezda Prvenstva u ženskoj konkurenciji i na kraju takmičenja se okitila sa ukupno 5 medalja u individualnoj konkurenciji, i tri u štafetnim trkama, osvojila je četiri zlatne medalje, na 50, 100, 200 i 400 kraul i srebrnu na 100 leđno.

Nikolas Martin je osvojio dve medalje u individualnoj konkurenciji, kao i dve medalje u štafetama, zlatnu na 100 delfin i bronzanu na 50 kraul. Mešovita ekipa, muško-ženska štafeta 4×50 kraul u sastavu Darko Rakić, Nikolas Martin, Una Pastor i Sara Stipić osvojila je srebrnu medalju, a mešovita muško ženska štafeta 4×50 mešovito u sastavu Sara Stipić, Olja Mihajlović, Darko Rakić i Nikolas Martin osvojila je takođe srebrnu medalju. Ženska štafeta 4×50 mešvito, u sastavu Sara Stipić, Olja Mihajlović, Una Pastor i Helena Luca Kovač osvojila je bronzanu medalju. Ekipu su predvodili treneri Vladan Konjević i Milan Jovanović.

Foto: pkspartak.org

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio