Subotičanka Dragana Korolija MVP Balkanskog prvenstva u odbojci na kom su naše kadetkinje osvojile zlato

Na Balkanskom prvenstvu u odbojci koje se od 10. do 14. jula održavalo u Sofiji, u Bugarskoj, ženska kadetska reprezentacija Srbije još jednom je potvrdila da im zlatna boja najbolje stoji. Pobedom u finalu prevnstva protiv Turske, mlade Srpkinje ponovo su pokazale da su neprikosnovene, a Subotičanka Dragana Korolija proglašena je za MVP prvenstva.

U rodni grad vratila se samo na dva dana kako bi proslavila svoje punoletstvo, a potom kreću pripreme za predstojeće Svetsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Osijeku, u Hrvatskoj.

Tokom leta usledio je poziv za kadetsku reprezentaciju i od 15. juna bile smo na pripremama na Divčibarama, a kasnije u Beogradu. Zatim je usledila Balkanijada koja je trajala 4 dana, u Bugarskoj. Otišle smo sa verom da mi to možemo i da smo tim, tako nas je i trener Mirjana Musulin pripremala, da treba da budemo kao jedno i da će uspeh sam doći. – kaže Dragana Korojila, članica ŽOK „Spartak“.

Prva utakmica je bila protiv ekipe Turske i nju su pobedile sa 3:2, nakon toga se igralo protiv Crnogorki i Rumunki, da bi ih Turkinje ponovo sačekale u revanšu, u samom finalu Balkanijade.

Nismo smele da padamo i da se predajemo, kako bi držale rezultat u našu korist. Finale je bilo sa Turskom i bilo je mnogo teško, mnogo emocija i adrenalina. Teško je istu ekipu pobediti dva puta. Četvrti set je bio najteži nakon kojeg smo se sabrale, preokrenule ga u našu korist i u petom setu opet pobedile. – priseća se Korolija dok evocira uspomene sa nedavnog prevenstva. Prema njenim rečima, nakon mnogo verovanja, želje i borbe za svoju zemlju, pripla joj je nagrada za MVP Balkanijade na kojoj je mnogo zahvalna trenerima i svom timu.

Došla sam dva dana kući da dočekam 18. rođendan, sutra se vraćam za Beograd gde nas očekuju pripreme za svetsko prvenstvo koje traju dve nedelje. Prva utakmica održaće se 01. avgusta u Osijeku, protiv odbojkašica Japana. Očekujem da prođemo grupu, da se pokažemo opet kao tim i kao jedno, da igramo za našu zemlju i da je predstavimo što bolje jer to i zaslužuje. – poručuje Dragana Korolija, mlada subotička odbojkašica koja je prvi put ovaj sport zaigrala na turnirima u centru grada. Njena mlađa sestra, Jana Korolija prati je u stopu jer je nedavno dobila poziv za odbojkaški kamp u Karatašu kom će prisustvovati 15 najboljih odbojkašica mlade reprezentacije.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio